In de nieuwe spoed van de Kliniek Sint-Jan is alles vernieuwd en werd alles opnieuw uitgedacht met het oog op een groter comfort, een grotere efficiëntie en moderniteit. De dienst werd volledig ontworpen om een zogenaamde " dynamische behandeling " van de patiënt te kunnen bieden: de patiënt volgt een diagnoseparcours van bij zijn aankomst waarbij hij in één van de drie zalen wordt onthaald. De flexibiliteit van de dienst én de privacy van de patiënt worden gegarandeerd door verplaatsbare schermen tussen de bedden.

" De oriëntatiezaal lijkt op een ruimte voor medische raadplegingen. Deze eerste fase heeft als voornaamste functie de prioriteit te bepalen voor de behandeling van elke patiënt. De verpleegkundige zal een eerste diagnose stellen en zal de patiënt in functie van de pathologie en de ernst van zijn geval onderbrengen in een specifieke ruimte waar hij of zij zal worden verzorgd. Het spreekt vanzelf dat de meest ernstige gevallen het snelst zullen worden behandeld. Als de patiënt bovendien op een bepaald moment van het diagnoseparcours moet wachten op resultaten en daarbij een zittende of liggende positie aangewezen is, zal hij overal over het nodige comfort kunnen beschikken. Onze patiënten kunnen ook gebruik maken van een groter aantal kamers die ruimer zijn en over daglicht beschikken " verklaart Dr. Robert Leach, diensthoofd van de spoedgevallendienst van de Kliniek Sint-Jan.

Bovendien doet een nieuwe pediatrische ruimte haar intrede. Meer dan één patiënt op tien patiënten die opgenomen worden in de spoed is een kind. Daarom werd deze ruimte in gebruik genomen, met spelletjes en een aangepast decor, en de kinderen worden afgeschermd om hen niet bloot te stellen aan de pathologieën van de volwassenen.

De nieuwe spoedgevallen bevinden zich op hetzelfde niveau als de dienst intensieve zorgen en het operatiekwartier. Dat houdt een aanzienlijk voordeel in: er moet voortaan niet meer van verdieping gewisseld worden om een onstabielepatiënt of een patiënt in vitale nood over te brengen.

"In 2015 hebben we meer dan 40.000 passages geregistreerd in onze spoed, hetzij een stijging van bijna 10% op 5 jaar tijd. Het was belangrijk dat de Kliniek Sint-Jan investeerde in een nieuwe spoeddienst om onze oppervlakte en onze capaciteit te verhogen, maar ook om het comfort van onze patiënten en ons personeel te verbeteren. De constructie van deze nieuwe installaties hebben meer dan 17 maanden werk gevergd. De nieuwe spoed kon niet gerealiseerd worden zonder de dagelijkse inspanningen van een groot aantal personeelsleden van verschillende diensten en departementen van de Kliniek Sint-Jan en de samenwerking met een groot aantal technische firma's in diverse topdomeinen.We bedanken hen allen voor het verrichte werk en zijn verheugd dat ons patiënteel vanaf heden kan genieten van deze nieuwe installaties" , besluit Dr. Benoît-Ph. Hermans, Algemeen directeur van de Kliniek Sint-Jan.

In de nieuwe spoed van de Kliniek Sint-Jan is alles vernieuwd en werd alles opnieuw uitgedacht met het oog op een groter comfort, een grotere efficiëntie en moderniteit. De dienst werd volledig ontworpen om een zogenaamde " dynamische behandeling " van de patiënt te kunnen bieden: de patiënt volgt een diagnoseparcours van bij zijn aankomst waarbij hij in één van de drie zalen wordt onthaald. De flexibiliteit van de dienst én de privacy van de patiënt worden gegarandeerd door verplaatsbare schermen tussen de bedden." De oriëntatiezaal lijkt op een ruimte voor medische raadplegingen. Deze eerste fase heeft als voornaamste functie de prioriteit te bepalen voor de behandeling van elke patiënt. De verpleegkundige zal een eerste diagnose stellen en zal de patiënt in functie van de pathologie en de ernst van zijn geval onderbrengen in een specifieke ruimte waar hij of zij zal worden verzorgd. Het spreekt vanzelf dat de meest ernstige gevallen het snelst zullen worden behandeld. Als de patiënt bovendien op een bepaald moment van het diagnoseparcours moet wachten op resultaten en daarbij een zittende of liggende positie aangewezen is, zal hij overal over het nodige comfort kunnen beschikken. Onze patiënten kunnen ook gebruik maken van een groter aantal kamers die ruimer zijn en over daglicht beschikken " verklaart Dr. Robert Leach, diensthoofd van de spoedgevallendienst van de Kliniek Sint-Jan.Bovendien doet een nieuwe pediatrische ruimte haar intrede. Meer dan één patiënt op tien patiënten die opgenomen worden in de spoed is een kind. Daarom werd deze ruimte in gebruik genomen, met spelletjes en een aangepast decor, en de kinderen worden afgeschermd om hen niet bloot te stellen aan de pathologieën van de volwassenen.De nieuwe spoedgevallen bevinden zich op hetzelfde niveau als de dienst intensieve zorgen en het operatiekwartier. Dat houdt een aanzienlijk voordeel in: er moet voortaan niet meer van verdieping gewisseld worden om een onstabielepatiënt of een patiënt in vitale nood over te brengen. "In 2015 hebben we meer dan 40.000 passages geregistreerd in onze spoed, hetzij een stijging van bijna 10% op 5 jaar tijd. Het was belangrijk dat de Kliniek Sint-Jan investeerde in een nieuwe spoeddienst om onze oppervlakte en onze capaciteit te verhogen, maar ook om het comfort van onze patiënten en ons personeel te verbeteren. De constructie van deze nieuwe installaties hebben meer dan 17 maanden werk gevergd. De nieuwe spoed kon niet gerealiseerd worden zonder de dagelijkse inspanningen van een groot aantal personeelsleden van verschillende diensten en departementen van de Kliniek Sint-Jan en de samenwerking met een groot aantal technische firma's in diverse topdomeinen.We bedanken hen allen voor het verrichte werk en zijn verheugd dat ons patiënteel vanaf heden kan genieten van deze nieuwe installaties" , besluit Dr. Benoît-Ph. Hermans, Algemeen directeur van de Kliniek Sint-Jan.