Bij de Christelijke Mutualiteiten wisten ze het al langer: het oude, leegstaande ziekenhuis werd ingepalmd door krakers. Maar ook elke centimeter koper dat nog in het gebouw aanwezig was, werd vakkundig weggehaald. De CM voorzag wel om de dag een visuele controle van het gebouw. Daarbij werden geen krakers opgemerkt, maar wel veel vandalisme en diefstal.

Het was pas toen een buurtbewoner vanwege de hevige rookontwikkeling de brandweer verwittigde, dat de brand die zondagavond in het gebouw woedde, werd ontdekt. Het was toen al veel te laat want het vuur had zich ondertussen al binnenin het gebouw verspreid. Omdat er ook geen vlammen te zien waren, was het voor de brandweer erg moeilijk om de vuurhaard te localiseren.

Het vuur was blijkbaar ontstaan in de middenvleugel van het ziekenhuis, op de vierde verdieping. De brandweer moest de hele nacht blussen maar snel was duidelijk dat de brand niet spontaan was ontstaan. Zeker toen later bleek dat ook op de derde verdieping een brandhaard was.

Het was de bedoeling dat het gebouw in 2018 wordt afgebroken om plaats te maken voor een WZC en een nieuw hoofdkantoor voor de CM.

Bij de Christelijke Mutualiteiten wisten ze het al langer: het oude, leegstaande ziekenhuis werd ingepalmd door krakers. Maar ook elke centimeter koper dat nog in het gebouw aanwezig was, werd vakkundig weggehaald. De CM voorzag wel om de dag een visuele controle van het gebouw. Daarbij werden geen krakers opgemerkt, maar wel veel vandalisme en diefstal.Het was pas toen een buurtbewoner vanwege de hevige rookontwikkeling de brandweer verwittigde, dat de brand die zondagavond in het gebouw woedde, werd ontdekt. Het was toen al veel te laat want het vuur had zich ondertussen al binnenin het gebouw verspreid. Omdat er ook geen vlammen te zien waren, was het voor de brandweer erg moeilijk om de vuurhaard te localiseren. Het vuur was blijkbaar ontstaan in de middenvleugel van het ziekenhuis, op de vierde verdieping. De brandweer moest de hele nacht blussen maar snel was duidelijk dat de brand niet spontaan was ontstaan. Zeker toen later bleek dat ook op de derde verdieping een brandhaard was. Het was de bedoeling dat het gebouw in 2018 wordt afgebroken om plaats te maken voor een WZC en een nieuw hoofdkantoor voor de CM.