Die bezoekerscafetaria gaat open om 8 uur. De broodjesbar is enkel tijdens de lunch geopend maar buiten de openingsuren zal ook de cafetaria broodjes voorzien.

Ook voor de patiënten zal het ziekenhuis inspelen op nieuwe tendensen en inzichten. Zo zal de centrale voedingsdienst korter op de bal kunnen spelen en maaltijden vlotter kunnen afstemmen op de laatste patiëntgegevens. De portionering en afwerking van de maaltijden zal bovendien in het nieuwbouwziekenhuis zelf gebeuren, waardoor de borden minder lang op voorhand bereid moeten worden en ze minder lang in de koeling staan. Het brood zal onverpakt opgediend worden en de warme dranken zullen in het nieuwe ziekenhuis in een mok geserveerd worden.

Het is de bedoeling dat er snel overgegaan wordt naar een positieve maaltijdkeuze waarbij de patiënt zelf uit een bepaald aanbod kan kiezen.

Die bezoekerscafetaria gaat open om 8 uur. De broodjesbar is enkel tijdens de lunch geopend maar buiten de openingsuren zal ook de cafetaria broodjes voorzien. Ook voor de patiënten zal het ziekenhuis inspelen op nieuwe tendensen en inzichten. Zo zal de centrale voedingsdienst korter op de bal kunnen spelen en maaltijden vlotter kunnen afstemmen op de laatste patiëntgegevens. De portionering en afwerking van de maaltijden zal bovendien in het nieuwbouwziekenhuis zelf gebeuren, waardoor de borden minder lang op voorhand bereid moeten worden en ze minder lang in de koeling staan. Het brood zal onverpakt opgediend worden en de warme dranken zullen in het nieuwe ziekenhuis in een mok geserveerd worden.Het is de bedoeling dat er snel overgegaan wordt naar een positieve maaltijdkeuze waarbij de patiënt zelf uit een bepaald aanbod kan kiezen.