In geval van incidenten ontstaat snel verwarring omtrent de namenlijsten van niet-gewonde, gewonde en overleden slachtoffers. Volksgezondheid zorgt ervoor dat in de toekomst een standaard registratieproces en -instrument ter beschikking zullen zijn voor alle diensten. Als voorbeeld dient het registratiesysteem uit de regio Parijs, een systeem dat zijn doeltreffendheid al meermaals heeft bewezen bij noodsituaties in de Franse hoofdstad.

Om de herkenbaarheid van de hulpverleners nog te verbeteren, zullen nieuwe identificatieregels op punt worden gesteld. Het personeel betrokken bij de dringende medische hulpverlening krijgt nieuwe, extra beveiligde badges.

Het interventiemateriaal in ziekenwagens en MUG's wordt ook aangepast. De voertuigen zullen in de toekomst uitgerust zijn met extra aludekens en speciale knevelverbanden die ook in oorlogssituaties door het leger worden gebruikt.

In geval van incidenten ontstaat snel verwarring omtrent de namenlijsten van niet-gewonde, gewonde en overleden slachtoffers. Volksgezondheid zorgt ervoor dat in de toekomst een standaard registratieproces en -instrument ter beschikking zullen zijn voor alle diensten. Als voorbeeld dient het registratiesysteem uit de regio Parijs, een systeem dat zijn doeltreffendheid al meermaals heeft bewezen bij noodsituaties in de Franse hoofdstad.Om de herkenbaarheid van de hulpverleners nog te verbeteren, zullen nieuwe identificatieregels op punt worden gesteld. Het personeel betrokken bij de dringende medische hulpverlening krijgt nieuwe, extra beveiligde badges.Het interventiemateriaal in ziekenwagens en MUG's wordt ook aangepast. De voertuigen zullen in de toekomst uitgerust zijn met extra aludekens en speciale knevelverbanden die ook in oorlogssituaties door het leger worden gebruikt.