Mevrouw Cloet is pedagoge van opleiding. Na een korte loopbaan als begeleider in de bijzondere jeugdzorg, richtte zij later Minor-Ndako, een voorziening in Brussel, mee op. Ze werd advisuer van van minister Steven Vanackere en woordvoerder van minister Veerle Heeren. De afgelopen jaren was ze eerst adjunct-kabinetschef en nadien kabinetschef van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

Vanuit die functie is ze zeer vertrouwd met het gezondheids- en welzijnslandschap in Vlaanderen en met de manier waarop in de politiek onderhandeld wordt. In deze legislatuur werkte ze mee aan de uitvoering van de zesde staatshervorming, die grote implicaties heeft voor zorg en welzijn.

Voorzitter Etienne Wauters: We zijn ervan overtuigd dat we met Margot Cloet de juiste persoon hebben weten aan te trekken om onze netwerkorganisatie te leiden en Zorgnet-Icuro blijvend op de kaart te zetten als een gewaardeerde gesprekspartner in zorg en welzijn. Ze heeft het hart voor de zorg op de juiste plaats, en zal door haar engagement en verbindend leiderschap zorgvoorzieningen kunnen stimuleren tot dé uitdaging voor de toekomst: samenwerking over de sectoren en lijnen heen.

Margot Cloet is heel gemotiveerd om de functie van gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro op te nemen: "Zorgnet-Icuro staat voor kwaliteit: dat is waarvan ook ik werk wil maken. Vanuit mijn passie voor zorg en welzijn ga ik deze nieuwe uitdaging, in een veranderend zorglandschap, graag aan. Samen met al de leden van Zorgnet-Icuro wil ik op een positieve manier verder bouwen aan zorg en welzijn in Vlaanderen. Want goede zorg- en dienstverlening voor kwetsbare mensen: dat is waar het om gaat."

De precieze datum van indiensttreding wordt nog in onderling overleg bepaald. Margot Cloet zal gedurende een korte periode dubbel lopen met Peter Degadt, de huidige gedelegeerd bestuurder. Begin 2018 neemt zij dan definitief de fakkel over. Na tien jaar Zorgnet-Icuro te hebben geleid gaat Peter Degadt met pensioen.

Mevrouw Cloet is pedagoge van opleiding. Na een korte loopbaan als begeleider in de bijzondere jeugdzorg, richtte zij later Minor-Ndako, een voorziening in Brussel, mee op. Ze werd advisuer van van minister Steven Vanackere en woordvoerder van minister Veerle Heeren. De afgelopen jaren was ze eerst adjunct-kabinetschef en nadien kabinetschef van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Vanuit die functie is ze zeer vertrouwd met het gezondheids- en welzijnslandschap in Vlaanderen en met de manier waarop in de politiek onderhandeld wordt. In deze legislatuur werkte ze mee aan de uitvoering van de zesde staatshervorming, die grote implicaties heeft voor zorg en welzijn.Voorzitter Etienne Wauters: We zijn ervan overtuigd dat we met Margot Cloet de juiste persoon hebben weten aan te trekken om onze netwerkorganisatie te leiden en Zorgnet-Icuro blijvend op de kaart te zetten als een gewaardeerde gesprekspartner in zorg en welzijn. Ze heeft het hart voor de zorg op de juiste plaats, en zal door haar engagement en verbindend leiderschap zorgvoorzieningen kunnen stimuleren tot dé uitdaging voor de toekomst: samenwerking over de sectoren en lijnen heen. Margot Cloet is heel gemotiveerd om de functie van gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro op te nemen: "Zorgnet-Icuro staat voor kwaliteit: dat is waarvan ook ik werk wil maken. Vanuit mijn passie voor zorg en welzijn ga ik deze nieuwe uitdaging, in een veranderend zorglandschap, graag aan. Samen met al de leden van Zorgnet-Icuro wil ik op een positieve manier verder bouwen aan zorg en welzijn in Vlaanderen. Want goede zorg- en dienstverlening voor kwetsbare mensen: dat is waar het om gaat."De precieze datum van indiensttreding wordt nog in onderling overleg bepaald. Margot Cloet zal gedurende een korte periode dubbel lopen met Peter Degadt, de huidige gedelegeerd bestuurder. Begin 2018 neemt zij dan definitief de fakkel over. Na tien jaar Zorgnet-Icuro te hebben geleid gaat Peter Degadt met pensioen.