Een paar jaar geleden hadden we al de filmpjes die Philips gebruikte om patiënten sneller op hun gemak te laten voelen en dus tijdswinst te maken. In de nieuwe MRI kijken de patiënten naar een scherm hoe een schilderij van Rembrandt wordt ingekleurd terwijl ze muziek van Beethoven horen. "Dit is een goed voorbeeld van hoe wij het comfort van de patiënt willen verbeteren. Philips is er echt een pionier in", zegt business manager Jo Bostyn van Philips Benelux in de Telegraaf. Wie het trouwens niet voor Rembrandt heeft, kan nog kiezen uit 39 andere thema's...

De ontwikkeling van deze nieuwe scanner nam acht jaar in beslag en het wordt in Nederland gemaakt. De prijs? 3 tot 8 miljoen euro. Het grote voordeel? De tijdswinst. Daar waar de oude scanner nog 30 tot 45 minuten nodig had, kan het nu tot 50 procent sneller. Door de schilderijen en de muziek zijn patiënten rustiger en kalmer en hoeft onderzoek zelden opnieuw uitgevoerd te worden. "Daardoor kunnen wij op een dag meer mensen onder de scanner laten plaatsnemen," zegt het AMC. Het AMC beschikt nu over vijf MRI-scanners waardoor de gemiddelde wachttijd nu 15 dagen is. Het AMC voert jaarlijks 15.000 MRI's uit.

Een paar jaar geleden hadden we al de filmpjes die Philips gebruikte om patiënten sneller op hun gemak te laten voelen en dus tijdswinst te maken. In de nieuwe MRI kijken de patiënten naar een scherm hoe een schilderij van Rembrandt wordt ingekleurd terwijl ze muziek van Beethoven horen. "Dit is een goed voorbeeld van hoe wij het comfort van de patiënt willen verbeteren. Philips is er echt een pionier in", zegt business manager Jo Bostyn van Philips Benelux in de Telegraaf. Wie het trouwens niet voor Rembrandt heeft, kan nog kiezen uit 39 andere thema's...De ontwikkeling van deze nieuwe scanner nam acht jaar in beslag en het wordt in Nederland gemaakt. De prijs? 3 tot 8 miljoen euro. Het grote voordeel? De tijdswinst. Daar waar de oude scanner nog 30 tot 45 minuten nodig had, kan het nu tot 50 procent sneller. Door de schilderijen en de muziek zijn patiënten rustiger en kalmer en hoeft onderzoek zelden opnieuw uitgevoerd te worden. "Daardoor kunnen wij op een dag meer mensen onder de scanner laten plaatsnemen," zegt het AMC. Het AMC beschikt nu over vijf MRI-scanners waardoor de gemiddelde wachttijd nu 15 dagen is. Het AMC voert jaarlijks 15.000 MRI's uit.