Micreos ontwerpt doelgerichte antibacteriële technologie als duurzaam alternatief voor antibiotica; het bedrijf is een erkend koploper op dit gebied.

Gladskin is het eerste op het enzym lysine gebaseerde product ter wereld dat is geregistreerd voor menselijk gebruik. Het richt zich specifiek op S. aureus, inclusief MRSA op intacte huid.

In de afgelopen jaren is er een duidelijke correlatie tussen de ernst van eczeem en kolonisatie door S. aureus vastgesteld, wat S. aureus aanwijst als onafhankelijke activering voor de typische ontstekingssymptomen die worden waargenomen in eczeem, zoals jeuk, roodheid, schilferen en infectie.

In tegenstelling tot antibiotica doodt Staphefekt™ alleen de schadelijke bacterie; het nuttige microbioom op de huid wordt niet beschadigd. Dit betekent dat het middel ook kan worden ingezet als langdurige onderhoudstherapie voor chronische huidaandoeningen. Door het unieke werkingsmechanisme wordt niet verwacht dat Staphefekt™ resistentie tegen geneesmiddelen zal veroorzaken; dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf klinische onderzoeken heeft uitgevoerd voor verschillende indicaties als superieur farmaceutisch alternatief voor antibiotica voor de behandeling van eczeem, diabetische wondinfecties, zweren en brandwonden.

"We zijn enorm blij met deze instroom van extra fondsen. Het bevestigt het voortdurende vertrouwen van investeerders in onze technologie. Vergelijkbare ondersteuning is te vinden in de zeer positieve feedback van patiënten in ons OTC-kanaal", zegt CEO Mark Offerhaus. "Bovendien is het duidelijk dat voor veel huidaandoeningen op dit moment niet wordt voorzien in behoeften van patiënten. Klinische ontwikkeling is kostbaar en tijdrovend, maar de miljoenen mensen die lijden aan infecties die verband houden met S. aureus zoals eczeem, kunnen baat hebben bij de vooruitgang die dit geld teweegbrengt.

Micreos ontwerpt doelgerichte antibacteriële technologie als duurzaam alternatief voor antibiotica; het bedrijf is een erkend koploper op dit gebied.Gladskin is het eerste op het enzym lysine gebaseerde product ter wereld dat is geregistreerd voor menselijk gebruik. Het richt zich specifiek op S. aureus, inclusief MRSA op intacte huid.In de afgelopen jaren is er een duidelijke correlatie tussen de ernst van eczeem en kolonisatie door S. aureus vastgesteld, wat S. aureus aanwijst als onafhankelijke activering voor de typische ontstekingssymptomen die worden waargenomen in eczeem, zoals jeuk, roodheid, schilferen en infectie.In tegenstelling tot antibiotica doodt Staphefekt™ alleen de schadelijke bacterie; het nuttige microbioom op de huid wordt niet beschadigd. Dit betekent dat het middel ook kan worden ingezet als langdurige onderhoudstherapie voor chronische huidaandoeningen. Door het unieke werkingsmechanisme wordt niet verwacht dat Staphefekt™ resistentie tegen geneesmiddelen zal veroorzaken; dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf klinische onderzoeken heeft uitgevoerd voor verschillende indicaties als superieur farmaceutisch alternatief voor antibiotica voor de behandeling van eczeem, diabetische wondinfecties, zweren en brandwonden."We zijn enorm blij met deze instroom van extra fondsen. Het bevestigt het voortdurende vertrouwen van investeerders in onze technologie. Vergelijkbare ondersteuning is te vinden in de zeer positieve feedback van patiënten in ons OTC-kanaal", zegt CEO Mark Offerhaus. "Bovendien is het duidelijk dat voor veel huidaandoeningen op dit moment niet wordt voorzien in behoeften van patiënten. Klinische ontwikkeling is kostbaar en tijdrovend, maar de miljoenen mensen die lijden aan infecties die verband houden met S. aureus zoals eczeem, kunnen baat hebben bij de vooruitgang die dit geld teweegbrengt.