De afgelopen dertien jaar heeft het centrum geprobeerd om een nieuw ziekenhuis te bouwen op de site in Melsbroek. "Maar, ondanks de ondersteuning van de gemeente en de Vlaamse overheid is een actiecomité erin geslaagd om deze, nochtans dringende, realisatie tegen te houden", klinkt het. Verschillende omgevingsvergunningen werden door de raad voor vergunningsbetwistingen telkens opnieuw vernietigd.

Het NMSC moest daarom op zoek naar een nieuwe locatie om de zorg voor personen met MS te vrijwaren. Vzw Emmaüs kwam met een alternatieve locatie in Mechelen op de proppen. De twee partijen hebben ondertussen een verklaring ondertekend voor de integratie van het NMSC in de vzw Emmaüs. Concreet komt er een nieuw gebouw naast het AZ Sint-Maarten in Mechelen. De bouw zal enkele jaren in beslag nemen.

De afgelopen dertien jaar heeft het centrum geprobeerd om een nieuw ziekenhuis te bouwen op de site in Melsbroek. "Maar, ondanks de ondersteuning van de gemeente en de Vlaamse overheid is een actiecomité erin geslaagd om deze, nochtans dringende, realisatie tegen te houden", klinkt het. Verschillende omgevingsvergunningen werden door de raad voor vergunningsbetwistingen telkens opnieuw vernietigd. Het NMSC moest daarom op zoek naar een nieuwe locatie om de zorg voor personen met MS te vrijwaren. Vzw Emmaüs kwam met een alternatieve locatie in Mechelen op de proppen. De twee partijen hebben ondertussen een verklaring ondertekend voor de integratie van het NMSC in de vzw Emmaüs. Concreet komt er een nieuw gebouw naast het AZ Sint-Maarten in Mechelen. De bouw zal enkele jaren in beslag nemen.