Het gebouw is kindvriendelijk ingericht, met standaard ouder-kindkamers. Ieder jaar krijgen bijna zeshonderd kinderen in Nederland kanker en sommige vormen van kinderkanker komen maar een keer of vijf per jaar voor. Eén op de vier patiëntjes bezwijkt aan de ziekte. Plannen voor één nationaal kinderoncologisch centrum ontstonden al meer dan tien jaar geleden, onder meer bij ouders van kinderen met kanker.

Onderzoek en behandeling werd tot nog toe gedaan in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen. Met die versnippering van kennis en ervaring is het gedaan, terwijl er ook nog financiële voordelen zijn.

ANP

Het gebouw is kindvriendelijk ingericht, met standaard ouder-kindkamers. Ieder jaar krijgen bijna zeshonderd kinderen in Nederland kanker en sommige vormen van kinderkanker komen maar een keer of vijf per jaar voor. Eén op de vier patiëntjes bezwijkt aan de ziekte. Plannen voor één nationaal kinderoncologisch centrum ontstonden al meer dan tien jaar geleden, onder meer bij ouders van kinderen met kanker.Onderzoek en behandeling werd tot nog toe gedaan in zeven verschillende universitaire ziekenhuizen. Met die versnippering van kennis en ervaring is het gedaan, terwijl er ook nog financiële voordelen zijn.ANP