Ervaring ziekenhuis

Kinderen komen het ziekenhuis vaak binnen via de Spoedeisende Hulp (SEH). Tot op heden was er geen speciale kamer voor kinderen op de SEH. Uit gesprekken met ouders en kinderen bleek dat hier wel behoefte aan is, omdat het soms lang duurt voordat kinderen naar de kinderafdeling gaan en het vaak kinderen met ernstig letsel betreft. Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis wil kinderen en hun naasten, naast de nodige medische zorg, ook een prettige omgeving bieden die voor afleiding en ontspanning zorgt. Daarom heeft het Radboudumc een kindvriendelijke traumakamer ingericht.

In plaats van in een steriele ziekenhuiskamer, kijken kinderen uit op een plafond met uitzicht op wolken, boomtoppen, de zon, een luchtballon en vogels. Dit zorgt er voor dat kinderen aan iets anders kunnen denken en heeft daarnaast een rustgevend effect. Door het licht aan te passen aan de tijd van de dag en speciale geluiden uit de natuur te laten horen, ervaren de kinderen minder spanning en voelen ze zich meer op hun gemak.

De traumakamer is trouwens gefinancierd via privé-middelen. Een 11-jarige jongen die leed aan een Ewing-sarcoma kloeg het gebrek aan een gepaste kinderruimte aan. De supportersvereniging van het Nederlands elftal hield een inzamelactie die 15.000 euro opleverde. Voldoende voor de realisatie van de traumakamer.

Ervaring ziekenhuis Kinderen komen het ziekenhuis vaak binnen via de Spoedeisende Hulp (SEH). Tot op heden was er geen speciale kamer voor kinderen op de SEH. Uit gesprekken met ouders en kinderen bleek dat hier wel behoefte aan is, omdat het soms lang duurt voordat kinderen naar de kinderafdeling gaan en het vaak kinderen met ernstig letsel betreft. Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis wil kinderen en hun naasten, naast de nodige medische zorg, ook een prettige omgeving bieden die voor afleiding en ontspanning zorgt. Daarom heeft het Radboudumc een kindvriendelijke traumakamer ingericht. In plaats van in een steriele ziekenhuiskamer, kijken kinderen uit op een plafond met uitzicht op wolken, boomtoppen, de zon, een luchtballon en vogels. Dit zorgt er voor dat kinderen aan iets anders kunnen denken en heeft daarnaast een rustgevend effect. Door het licht aan te passen aan de tijd van de dag en speciale geluiden uit de natuur te laten horen, ervaren de kinderen minder spanning en voelen ze zich meer op hun gemak. De traumakamer is trouwens gefinancierd via privé-middelen. Een 11-jarige jongen die leed aan een Ewing-sarcoma kloeg het gebrek aan een gepaste kinderruimte aan. De supportersvereniging van het Nederlands elftal hield een inzamelactie die 15.000 euro opleverde. Voldoende voor de realisatie van de traumakamer.