Het was het onderzoeksprogramma Zembla dat de zaak aan het licht bracht. Alles gaat terug naar vorig jaar toen twee operatiekwartieren moesten sluiten omdat meerdere patiënten op korte tijd ernstige ooginfecties hadden opgelopen. Markant is wel dat het ziekenhuis nooit heeft kunnen achterhalen welke de oorzaak is van die infecties.


Het ziekenhuis heeft de getroffen patiënten nu een schadevergoeding aangeboden. Volgens Jasper Keizer, advocaat van een van de slachtoffers, zou het om 15.000 euro gaan, maar die som is alvast door zijn cliënt afgewezen. De advocaat wil eerst dat het ziekenhuis openlijk zijn aansprakelijkheid erkent, maar dat is het ziekenhuis niet van plan. "Uit het onderzoek is gebleken dat een aantal factoren mogelijk het risico op het ontstaan van de infecties heeft verhoogd. Dit heeft voor deze patiënten de kans op een optimaal resultaat van de ingreep mogelijk nadelig beïnvloed. De financiële tegemoetkoming helpt wellicht om dat leed te verzachten", zegt het ziekenhuis aan Zembla.

Het was het onderzoeksprogramma Zembla dat de zaak aan het licht bracht. Alles gaat terug naar vorig jaar toen twee operatiekwartieren moesten sluiten omdat meerdere patiënten op korte tijd ernstige ooginfecties hadden opgelopen. Markant is wel dat het ziekenhuis nooit heeft kunnen achterhalen welke de oorzaak is van die infecties. Het ziekenhuis heeft de getroffen patiënten nu een schadevergoeding aangeboden. Volgens Jasper Keizer, advocaat van een van de slachtoffers, zou het om 15.000 euro gaan, maar die som is alvast door zijn cliënt afgewezen. De advocaat wil eerst dat het ziekenhuis openlijk zijn aansprakelijkheid erkent, maar dat is het ziekenhuis niet van plan. "Uit het onderzoek is gebleken dat een aantal factoren mogelijk het risico op het ontstaan van de infecties heeft verhoogd. Dit heeft voor deze patiënten de kans op een optimaal resultaat van de ingreep mogelijk nadelig beïnvloed. De financiële tegemoetkoming helpt wellicht om dat leed te verzachten", zegt het ziekenhuis aan Zembla.