Patiënten in het Máxima Medisch Centrum (MMC) kunnen sinds 1 april (en dit is geen grap) vrijwel de hele dag bezoek ontvangen. De verplichte bezoekuren die al jarenlang golden van 13.45u tot 14.30u en tussen 18.45u en 19.30u zijn afgeschaft en vervangen door een doorlopend bezoekuur van 11 uur tot 20 uur.

De nieuwe uurregeling geldt voor alle ziekenhuizen die tot het MMC behoren, zowel in Eindhoven als in Veldhoven. Volgens bestuursvoorzitter Jan Harm Zwaveling zijn de ruimere bezoektijden noodzakelijk in de huidige tijdgeest. Hij vindt het vooral belangrijk dat patiënten zelf kunnen plannen wanneer ze bezoek krijgen."

En deze liberalisering heeft natuurlijk ook een prettig neveneffect. Wie de bezoekuren verruimt, kan ook rekenen op hulp van bezoekers bij taken die anders aan verzorgenden of zelfs verpleegkundigen zouden gegeven worden. Maar ook dat heeft voordelen voor de patiënt. Zo kunnen patiënten die tijd nodig hebben om te eten maar dat niet zelfstandig kunnen, veel rustiger hun maaltijd gebruiken.

Om het risico te vermijden dat het een pleisterplaats wordt voor familiereunies, heeft het ziekenhuis wel een andere regel opgelegd: bezoekers mogen per patiënt maar met twee binnen en men raadt het bezoek ook aan om niet langer dan een halfuur te blijven.

De Nederlandse Patiëntenfederatie steunt de langere bezoekuren en het afschaffen van de vaste bezoekuren maar stelt ook dat bezoekers eigenlijk zelden gecontroleerd worden op de duur van hun bezoek.

Patiënten in het Máxima Medisch Centrum (MMC) kunnen sinds 1 april (en dit is geen grap) vrijwel de hele dag bezoek ontvangen. De verplichte bezoekuren die al jarenlang golden van 13.45u tot 14.30u en tussen 18.45u en 19.30u zijn afgeschaft en vervangen door een doorlopend bezoekuur van 11 uur tot 20 uur.De nieuwe uurregeling geldt voor alle ziekenhuizen die tot het MMC behoren, zowel in Eindhoven als in Veldhoven. Volgens bestuursvoorzitter Jan Harm Zwaveling zijn de ruimere bezoektijden noodzakelijk in de huidige tijdgeest. Hij vindt het vooral belangrijk dat patiënten zelf kunnen plannen wanneer ze bezoek krijgen."En deze liberalisering heeft natuurlijk ook een prettig neveneffect. Wie de bezoekuren verruimt, kan ook rekenen op hulp van bezoekers bij taken die anders aan verzorgenden of zelfs verpleegkundigen zouden gegeven worden. Maar ook dat heeft voordelen voor de patiënt. Zo kunnen patiënten die tijd nodig hebben om te eten maar dat niet zelfstandig kunnen, veel rustiger hun maaltijd gebruiken.Om het risico te vermijden dat het een pleisterplaats wordt voor familiereunies, heeft het ziekenhuis wel een andere regel opgelegd: bezoekers mogen per patiënt maar met twee binnen en men raadt het bezoek ook aan om niet langer dan een halfuur te blijven.De Nederlandse Patiëntenfederatie steunt de langere bezoekuren en het afschaffen van de vaste bezoekuren maar stelt ook dat bezoekers eigenlijk zelden gecontroleerd worden op de duur van hun bezoek.