Visser reageerde daarmee op de heisa die is ontstaan nadat de Nederlandse minister Bruins van Medische zorg duidelijk had gemaakt dat de overheid niet van plan is om ziekenhuizen te redden. "Het gaat ons niet om het bewaken van een stapel stenen", stelde de minister. Waarmee werd bedoeld dat de zorg centraal moet staan, niet het ziekenhuis op zich.

Volgens Visser heeft het onderzoeksbureau Gupta berekend dat 46 procent van alle mensen die nu in het ziekenhuis verzorgd worden, die zorg ook thuis kunnen krijgen. Trek dat door naar de ziekenhuissector en je weet dat heel veel ziekenhuizen in de toekomst zullen moeten sluiten. "Moeten we ons meer zorgen maken over het gebrek aan personeel dan over personeel dat tijdelijk zijn baan verliest?" vraagt Visser zich af. Hij vindt dan ook dat politici die roepen dat alle ziekenhuizen open moeten blijven, beter hun mond zouden houden en niet serieus kunnen worden genomen. Het debat over de toekomst van de zorg en de manier waarop er met minder ziekenhuizen toch kwaliteit en betaalbaarheid kan geboden worden moet dringend aangevat worden.

Visser reageerde daarmee op de heisa die is ontstaan nadat de Nederlandse minister Bruins van Medische zorg duidelijk had gemaakt dat de overheid niet van plan is om ziekenhuizen te redden. "Het gaat ons niet om het bewaken van een stapel stenen", stelde de minister. Waarmee werd bedoeld dat de zorg centraal moet staan, niet het ziekenhuis op zich.Volgens Visser heeft het onderzoeksbureau Gupta berekend dat 46 procent van alle mensen die nu in het ziekenhuis verzorgd worden, die zorg ook thuis kunnen krijgen. Trek dat door naar de ziekenhuissector en je weet dat heel veel ziekenhuizen in de toekomst zullen moeten sluiten. "Moeten we ons meer zorgen maken over het gebrek aan personeel dan over personeel dat tijdelijk zijn baan verliest?" vraagt Visser zich af. Hij vindt dan ook dat politici die roepen dat alle ziekenhuizen open moeten blijven, beter hun mond zouden houden en niet serieus kunnen worden genomen. Het debat over de toekomst van de zorg en de manier waarop er met minder ziekenhuizen toch kwaliteit en betaalbaarheid kan geboden worden moet dringend aangevat worden.