Persoonsgerichte zorg is afgestemd op de persoonlijke wensen, behoeften en voorkeuren van patiënten en cliënten. Dit vereist dat het zorgteam op een andere manier leren kijken.

Het vraagt vooral actieve samenwerking met het hele team, inclusief de patiënt/cliënt, en vaak ook met partijen buiten de instelling.

Door deze voorbeelden te delen, leren zorginstellingen van elkaar. Zo wordt de zorg steeds beter.

De NIAZ Jaarprijs is een bijzondere prijs, met een getrapte verkiezing. De voorbeelden worden op de website geplaatst, waarna professionals, patiënten, cliënten en overige geïnteresseerden hun stem kunnen uitbrengen op het voorbeeld van hun keuze.

Dit leidt tot 5 nominaties.

Een vakjury selecteert ook 5 genomineerden.

Tijdens de NIAZ Jaarprijsdag wijst een jury van patiënten/cliënten de Top 3 aan.

De NIAZ Jaarprijs 2020 is de derde editie van de jaarprijs. Voor de vorige editie zonden 45 zorginstellingen een voorbeeld in en brachten meer dan 25.000 personen hun stem uit. Uiteindelijk won CWZ Nijmegen met het Diabetes Groeimodel.

De criteria vindt u op https://jaarprijs.niaz.nl.

Instellingen kunnen hun voorbeeld indien van 1 november tot 13 december 2019. De stemmen worden uitgebracht in de loop van januari 2020. De Genomineerden zijn bekend op14 februari 2020. De NIAZ Jaarprijsdag (Eindhoven) vindt plaats op 12 maart 2020.

Persoonsgerichte zorg is afgestemd op de persoonlijke wensen, behoeften en voorkeuren van patiënten en cliënten. Dit vereist dat het zorgteam op een andere manier leren kijken.Het vraagt vooral actieve samenwerking met het hele team, inclusief de patiënt/cliënt, en vaak ook met partijen buiten de instelling. Door deze voorbeelden te delen, leren zorginstellingen van elkaar. Zo wordt de zorg steeds beter.De NIAZ Jaarprijs is een bijzondere prijs, met een getrapte verkiezing. De voorbeelden worden op de website geplaatst, waarna professionals, patiënten, cliënten en overige geïnteresseerden hun stem kunnen uitbrengen op het voorbeeld van hun keuze.Dit leidt tot 5 nominaties. Een vakjury selecteert ook 5 genomineerden.Tijdens de NIAZ Jaarprijsdag wijst een jury van patiënten/cliënten de Top 3 aan. De NIAZ Jaarprijs 2020 is de derde editie van de jaarprijs. Voor de vorige editie zonden 45 zorginstellingen een voorbeeld in en brachten meer dan 25.000 personen hun stem uit. Uiteindelijk won CWZ Nijmegen met het Diabetes Groeimodel.