In het oncologisch dagziekenhuis van AZ Turnhout krijgen dagelijks zo'n 50 patiënten chemo toegediend via een infuus. Gemiddeld zijn de patiënten zo'n halve dag op de afdeling, en dat enkele keren per maand.

"Omdat patiënten zoveel tijd op onze afdeling doorbrengen, vinden we het heel belangrijk dat zij zich hier thuis voelen", zegt hoofdverpleegkundige An Bogaerts. "Dat uit zich onder meer in de goede zorgen van ons personeel."

"Maar de omgeving doet ook veel. Zo merken we dat onze Yolo-kamer, waar (klein)kinderen van patiënten elke woensdagnamiddag welkom zijn, een schot in de roos is. Een gezellige wachtzaal was het volgende werkpunt."

De nieuwe wachtzaal is licht en ruim door een slim gebruik van kleuren. Een fotowand en koffiemachine zorgen voor een gezellige toets en afleiding tijdens het wachten.

In het oncologisch dagziekenhuis van AZ Turnhout krijgen dagelijks zo'n 50 patiënten chemo toegediend via een infuus. Gemiddeld zijn de patiënten zo'n halve dag op de afdeling, en dat enkele keren per maand. "Omdat patiënten zoveel tijd op onze afdeling doorbrengen, vinden we het heel belangrijk dat zij zich hier thuis voelen", zegt hoofdverpleegkundige An Bogaerts. "Dat uit zich onder meer in de goede zorgen van ons personeel." "Maar de omgeving doet ook veel. Zo merken we dat onze Yolo-kamer, waar (klein)kinderen van patiënten elke woensdagnamiddag welkom zijn, een schot in de roos is. Een gezellige wachtzaal was het volgende werkpunt." De nieuwe wachtzaal is licht en ruim door een slim gebruik van kleuren. Een fotowand en koffiemachine zorgen voor een gezellige toets en afleiding tijdens het wachten.