Nieuwe afdeling voor patiënt van 500 kg

De 36-jarige Egyptische vrouw Eman Ahmed Abd El Aty mag een triest wereldrecord op haar naam schrijven. Met 500 kg is ze wellicht de zwaarste vrouw ooit. Een Indiaas chirurg wil haar nu opereren en het ziekenhuis laat een aparte afdeling van 280 vierkante meter bouwen, met een nieuwe operatiekamer en bijhorende intensive care-unit, aangepast aan haar gewicht. Eind deze maand vliegt de vrouw met een gecharterd vrachtvliegtuig naar het ziekenhuis van de eminente bariatrische chirurg in India. Voor ze onder het mes mag, moet ze wel nog gewicht verliezen. De nieuwe afdeling zal klaar zijn voor haar aankomst.

"Rolstoel niet van ons"

Net toen de Brit John Taylor zijn lokaal ziekenhuis wilde verlaten na een consultatie, kreeg zijn gemotoriseerde rolstoel een lekke band. Hij vroeg de ziekenhuisreceptioniste om technische hulp te roepen, zodat de lekke band kon worden opgepompt. Nadat ze wat had rondgebeld, kreeg hij te horen dat "de rolstoel niet van hen was en dat hij maar zijn plan moest trekken". Nochtans had het ziekenhuis hem die rolstoel gegeven. Nadat hij op sociale media onmiddellijk hulp had ingeroepen, bleek toevallig een bevriend technicus van John in het ziekenhuis te zijn. Hij kon hem depanneren. Het ziekenhuis laat weten "een onderzoek te zullen instellen".

Nieuwe afdeling voor patiënt van 500 kgDe 36-jarige Egyptische vrouw Eman Ahmed Abd El Aty mag een triest wereldrecord op haar naam schrijven. Met 500 kg is ze wellicht de zwaarste vrouw ooit. Een Indiaas chirurg wil haar nu opereren en het ziekenhuis laat een aparte afdeling van 280 vierkante meter bouwen, met een nieuwe operatiekamer en bijhorende intensive care-unit, aangepast aan haar gewicht. Eind deze maand vliegt de vrouw met een gecharterd vrachtvliegtuig naar het ziekenhuis van de eminente bariatrische chirurg in India. Voor ze onder het mes mag, moet ze wel nog gewicht verliezen. De nieuwe afdeling zal klaar zijn voor haar aankomst."Rolstoel niet van ons"Net toen de Brit John Taylor zijn lokaal ziekenhuis wilde verlaten na een consultatie, kreeg zijn gemotoriseerde rolstoel een lekke band. Hij vroeg de ziekenhuisreceptioniste om technische hulp te roepen, zodat de lekke band kon worden opgepompt. Nadat ze wat had rondgebeld, kreeg hij te horen dat "de rolstoel niet van hen was en dat hij maar zijn plan moest trekken". Nochtans had het ziekenhuis hem die rolstoel gegeven. Nadat hij op sociale media onmiddellijk hulp had ingeroepen, bleek toevallig een bevriend technicus van John in het ziekenhuis te zijn. Hij kon hem depanneren. Het ziekenhuis laat weten "een onderzoek te zullen instellen".