In de zomermaanden is het altijd drukker aan de kust en het ziekenhuis weet dat het zich daarop moet voorbereiden. "Dat doen we met jobstudenten verpleging, administratie én met extra artsen. Met extra mankracht proberen we de wachttijd voor de patiënt te beperken", zegt dokter Stefanie D'Hollander.

De dienst informeert de patiënten bij hun aanmelding en in de wachtzaal over de triagefunctie die de echt ernstige gevallen voorrang geeft. "Als patiënten goed geïnformeerd zijn, dan hebben ze vaak begrip als ze even moeten wachten."

Maar dit jaar was het bijzonder druk. "We zagen veel breuken en snijwonden. Mensen bevinden zich in een andere omgeving en een ongeluk is snel gebeurd", vertelt hoofdverpleegkundige Mathieu Hinoul.

De MUG rukte op het moment van schrijven 82 keer uit in Knokke-Heist, de PIT van campus Blankenberge moest maar liefst 182 keer uitrijden in juli.

Ook covid zorgt voor nog veel extra werk, vertelt spoedarts D'Hollander. Mensen komen wel minder met klachten van covid, maar blijken vaak besmet wanneer ze moeten worden opgenomen.

In de zomermaanden is het altijd drukker aan de kust en het ziekenhuis weet dat het zich daarop moet voorbereiden. "Dat doen we met jobstudenten verpleging, administratie én met extra artsen. Met extra mankracht proberen we de wachttijd voor de patiënt te beperken", zegt dokter Stefanie D'Hollander.De dienst informeert de patiënten bij hun aanmelding en in de wachtzaal over de triagefunctie die de echt ernstige gevallen voorrang geeft. "Als patiënten goed geïnformeerd zijn, dan hebben ze vaak begrip als ze even moeten wachten."Maar dit jaar was het bijzonder druk. "We zagen veel breuken en snijwonden. Mensen bevinden zich in een andere omgeving en een ongeluk is snel gebeurd", vertelt hoofdverpleegkundige Mathieu Hinoul.De MUG rukte op het moment van schrijven 82 keer uit in Knokke-Heist, de PIT van campus Blankenberge moest maar liefst 182 keer uitrijden in juli. Ook covid zorgt voor nog veel extra werk, vertelt spoedarts D'Hollander. Mensen komen wel minder met klachten van covid, maar blijken vaak besmet wanneer ze moeten worden opgenomen.