Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder AZ Turnhout, licht toe: "Er zijn ondertussen heel wat stappen genomen. We zitten verveeld met dit incident en doen er momenteel alles aan om samen met onze externe experts te onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren en welke technische en organisatorische maatregelen we verder nemen. Ook de betrokken patiënten zijn op de hoogte gebracht. Er is officieel klacht neergelegd en de privacycommissie is ingelicht. Deze diefstal heeft geen enkele impact op de operationele werking van het ziekenhuis."

AZ Turnhout voert al jaren een actief informaticabeveiligingsbeleid om de gegevensbescherming maximaal te garanderen. Wij worden momenteel dan ook bijgestaan door onze externe partner die een expert is op het vlak van gegevensbescherming. Wanneer we meer informatie hebben, zullen we extern en intern verder communiceren.

Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder AZ Turnhout, licht toe: "Er zijn ondertussen heel wat stappen genomen. We zitten verveeld met dit incident en doen er momenteel alles aan om samen met onze externe experts te onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren en welke technische en organisatorische maatregelen we verder nemen. Ook de betrokken patiënten zijn op de hoogte gebracht. Er is officieel klacht neergelegd en de privacycommissie is ingelicht. Deze diefstal heeft geen enkele impact op de operationele werking van het ziekenhuis."AZ Turnhout voert al jaren een actief informaticabeveiligingsbeleid om de gegevensbescherming maximaal te garanderen. Wij worden momenteel dan ook bijgestaan door onze externe partner die een expert is op het vlak van gegevensbescherming. Wanneer we meer informatie hebben, zullen we extern en intern verder communiceren.