Het afscheid was op zijn minst 'atypisch'. Na de obligate speeches van de Raad van Bestuur en de directie toonden de jongsten uit de partiële daghospitalisatie tot wat ook kinderen met ernstige aandoeningen en post-traumatische beperkingen in staat zijn in een verbazingwekkende musical. Het personeel - medisch korps, verpleegkundigen en logistiek - hadden uren geïnvesteerd in een videofilmpje als afscheid.

Met dokter Moonen verdwijnt een icoon, zo stelde de - ook al nieuwe - algemeen directeur Sofie Blancquaert. Het ziekenhuis begon ooit met 5 artsen en een bezettingsgraad van 70 procent. Nu zijner 178 bedden en een bezettingsgraad van meer dan 82 procent. Inkendaal is een referentiecentrum geworden van diverse pathologieën en is met 19 bedden vegetatieve patiënten het grootste centrum voor dit soort patiënten in ons land.

Dat is, zo stelden de sprekers, vooral de verdienste van dokter Moonen, die in 1997 hoofdgeneesheer werd. Als directeur revalidatie, diensthoofd PDH en neuropediater was zij al die jaren drijvende kracht achter nieuwe initiatieven en ambitieuze projecten. Het 'oude' 'Bijtjes, les petites abeilles' werd een volwaardig ziekenhuis Inkendaal. De oude containers maakten plaats voor een groot, modern ziekenhuis, middenin het groen. Dokter Moonen vertrekt maar blijft wel de inspiratie achter de nieuwe therapeutische tuin.

Het afscheid was op zijn minst 'atypisch'. Na de obligate speeches van de Raad van Bestuur en de directie toonden de jongsten uit de partiële daghospitalisatie tot wat ook kinderen met ernstige aandoeningen en post-traumatische beperkingen in staat zijn in een verbazingwekkende musical. Het personeel - medisch korps, verpleegkundigen en logistiek - hadden uren geïnvesteerd in een videofilmpje als afscheid. Met dokter Moonen verdwijnt een icoon, zo stelde de - ook al nieuwe - algemeen directeur Sofie Blancquaert. Het ziekenhuis begon ooit met 5 artsen en een bezettingsgraad van 70 procent. Nu zijner 178 bedden en een bezettingsgraad van meer dan 82 procent. Inkendaal is een referentiecentrum geworden van diverse pathologieën en is met 19 bedden vegetatieve patiënten het grootste centrum voor dit soort patiënten in ons land. Dat is, zo stelden de sprekers, vooral de verdienste van dokter Moonen, die in 1997 hoofdgeneesheer werd. Als directeur revalidatie, diensthoofd PDH en neuropediater was zij al die jaren drijvende kracht achter nieuwe initiatieven en ambitieuze projecten. Het 'oude' 'Bijtjes, les petites abeilles' werd een volwaardig ziekenhuis Inkendaal. De oude containers maakten plaats voor een groot, modern ziekenhuis, middenin het groen. Dokter Moonen vertrekt maar blijft wel de inspiratie achter de nieuwe therapeutische tuin.