ComfortKIDZ is een ervaren multidisciplinair team dat bestaat uit: dr. Marjolein Willemsen, dr. Linde Peeters, prof. dr. Gerlant Van Berlaer, Lieve Van der Auwermeulen, Marijke Berghman, Willem Beets, Veerle Cosyns, Karolien Lambrecht, Gulnara Vardanyan en Lynn Puttemans.

Het palliatief pediatrisch liaisonteam is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen en jongeren die lijden aan zware chronische aandoeningen die levensduurbeperkend of levensbedreigend kunnen zijn. Ook de omgeving van die jonge patiënten wordt zwaar getroffen, en dus gaat ComfortKIDZ ook met hen aan de slag. Vaak gaat het om neurologische aandoeningen of zeldzame ziekten. Soms is behandelen nog mogelijk, in andere situaties is de zorg gericht op het verminderen van symptomen en pijn of om het begeleiden van de laatste levensfase.

Willem Beets, coördinator ComfortKIDZ: "We ondersteunen de bestaande behandelteams in ons kinderziekenhuis en bieden, op maat van de patiënt en zijn omgeving, onze multidisciplinaire expertise aan. Om de continuïteit te optimaliseren en bewaken, werken we ook nauw samen met externe zorgverstrekkers zoals huisartsen en thuisverpleegkundigen zodat de patiënten en hun gezin overal de beste zorg kunnen krijgen."

De komende maanden bouwt ComfortKIDZ de werking verder uit.

ComfortKIDZ is een ervaren multidisciplinair team dat bestaat uit: dr. Marjolein Willemsen, dr. Linde Peeters, prof. dr. Gerlant Van Berlaer, Lieve Van der Auwermeulen, Marijke Berghman, Willem Beets, Veerle Cosyns, Karolien Lambrecht, Gulnara Vardanyan en Lynn Puttemans.Het palliatief pediatrisch liaisonteam is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen en jongeren die lijden aan zware chronische aandoeningen die levensduurbeperkend of levensbedreigend kunnen zijn. Ook de omgeving van die jonge patiënten wordt zwaar getroffen, en dus gaat ComfortKIDZ ook met hen aan de slag. Vaak gaat het om neurologische aandoeningen of zeldzame ziekten. Soms is behandelen nog mogelijk, in andere situaties is de zorg gericht op het verminderen van symptomen en pijn of om het begeleiden van de laatste levensfase. Willem Beets, coördinator ComfortKIDZ: "We ondersteunen de bestaande behandelteams in ons kinderziekenhuis en bieden, op maat van de patiënt en zijn omgeving, onze multidisciplinaire expertise aan. Om de continuïteit te optimaliseren en bewaken, werken we ook nauw samen met externe zorgverstrekkers zoals huisartsen en thuisverpleegkundigen zodat de patiënten en hun gezin overal de beste zorg kunnen krijgen." De komende maanden bouwt ComfortKIDZ de werking verder uit.