Pfizer heeft besloten om al zijn operationele activiteiten wereldwijd te herschikken. Met dit statement countert het bedrijf de verdenking dat de sluiting van de Britse vestiging alles te maken heeft met de Brexit. Het was de Engelsen immers ook opgevallen dat Pfizer op korte tijd heeft besloten om twee van de drie vestigingen in de UK te sluiten.

De activiteiten die naar België worden overgebracht, hebben alles te maken met de verpakkings- en distributieafdeling in Havant, nabij de zuidelijke havenstad Portsmouth. Tot nog toe werden jaarlijks zo'n 100 miljoen dosissen injecteerbare geneesmiddelen vanuit Havant naar de hele wereld gestuurd. Pfizer wil de activiteiten van Havent nu overbrengen naar de Belgische site in Puurs.

Puurs is voor Pfizer erg belangrijk. Het is de grootste site van het bedrijf in Europa en de tweede grootste productievestiging van Pfizer wereldwijd. In Puurs worden aseptische bereidingen gemaakt, geneesmiddelen verpakt en vaccins geproduceerd.

Op de site van Pfizer in Puurs werken nu 1.950 mensen, maar er komen 100 vacatures bij. Het gebouw zelf wordt niet uitgebreid.

Pfizer heeft besloten om al zijn operationele activiteiten wereldwijd te herschikken. Met dit statement countert het bedrijf de verdenking dat de sluiting van de Britse vestiging alles te maken heeft met de Brexit. Het was de Engelsen immers ook opgevallen dat Pfizer op korte tijd heeft besloten om twee van de drie vestigingen in de UK te sluiten.De activiteiten die naar België worden overgebracht, hebben alles te maken met de verpakkings- en distributieafdeling in Havant, nabij de zuidelijke havenstad Portsmouth. Tot nog toe werden jaarlijks zo'n 100 miljoen dosissen injecteerbare geneesmiddelen vanuit Havant naar de hele wereld gestuurd. Pfizer wil de activiteiten van Havent nu overbrengen naar de Belgische site in Puurs. Puurs is voor Pfizer erg belangrijk. Het is de grootste site van het bedrijf in Europa en de tweede grootste productievestiging van Pfizer wereldwijd. In Puurs worden aseptische bereidingen gemaakt, geneesmiddelen verpakt en vaccins geproduceerd. Op de site van Pfizer in Puurs werken nu 1.950 mensen, maar er komen 100 vacatures bij. Het gebouw zelf wordt niet uitgebreid.