Het UZ Brussel startte 10 jaar geleden met deze satellietkliniek in Dilbeek, waar patiënten terecht konden bij artsen met diverse medische specialismen. Door de verhoogde bereikbaarheid voor de verwijzende artsen kon daarmee zowel met huisartsen als met patiënten een nauwer contact worden opgebouwd. Patiënten die een meer complexe behandeling moeten ondergaan worden doorverwezen naar het UZ Brussel. In de Polikliniek worden namelijk geen patiënten gehospitaliseerd en vinden geen invasieve onderzoeken plaats.

Uitgebreider zorgaanbod

In het nieuwe gebouw is meer ruimte, waardoor het zorgaanbod is uitgebreid. Patiënten kunnen er nu terecht voor de volgende specialiteiten: COS (centrum voor ontwikkelingsstoornissen), dermatologie, dieetleer, endocrinologie, neurologie, oncologie, pediatrie, psychiatrie, urologie en vaatheelkunde. In totaal worden de patiënten er nu geholpen door 14 artsen en 3 verpleegkundigen die instaan voor het onthaal, de administratie en de logistiek. Deze diensten komen er waarschijnlijk, sommige al snel en andere in de toekomst, bovenop het bestaande aanbod nog bij: algemene chirurgie, anesthesie, gastro-enterologie, gynaecologie, neurochirurgie, pijnkliniek, pneumologie en psychologie.

Voor de consultatie radiologie kunnen patiënten nog steeds terecht in de Verheydenstraat in Dilbeek, want die consultatie is niet mee verhuisd naar het nieuwe gebouw. Patiënten kunnen daar terecht voor het nemen van klassieke RX-foto's, mammografieën en echografieën.

Het UZ Brussel startte 10 jaar geleden met deze satellietkliniek in Dilbeek, waar patiënten terecht konden bij artsen met diverse medische specialismen. Door de verhoogde bereikbaarheid voor de verwijzende artsen kon daarmee zowel met huisartsen als met patiënten een nauwer contact worden opgebouwd. Patiënten die een meer complexe behandeling moeten ondergaan worden doorverwezen naar het UZ Brussel. In de Polikliniek worden namelijk geen patiënten gehospitaliseerd en vinden geen invasieve onderzoeken plaats.Uitgebreider zorgaanbodIn het nieuwe gebouw is meer ruimte, waardoor het zorgaanbod is uitgebreid. Patiënten kunnen er nu terecht voor de volgende specialiteiten: COS (centrum voor ontwikkelingsstoornissen), dermatologie, dieetleer, endocrinologie, neurologie, oncologie, pediatrie, psychiatrie, urologie en vaatheelkunde. In totaal worden de patiënten er nu geholpen door 14 artsen en 3 verpleegkundigen die instaan voor het onthaal, de administratie en de logistiek. Deze diensten komen er waarschijnlijk, sommige al snel en andere in de toekomst, bovenop het bestaande aanbod nog bij: algemene chirurgie, anesthesie, gastro-enterologie, gynaecologie, neurochirurgie, pijnkliniek, pneumologie en psychologie.Voor de consultatie radiologie kunnen patiënten nog steeds terecht in de Verheydenstraat in Dilbeek, want die consultatie is niet mee verhuisd naar het nieuwe gebouw. Patiënten kunnen daar terecht voor het nemen van klassieke RX-foto's, mammografieën en echografieën.