Van militairen voor de deur tot fouilleren is er geen sprake. "Maar als we bij het ontdoen van kleding of op de toiletten drugs of scherpe en gevaarlijke voorwerpen tegenkomen, stoppen we die in de kluis,'' aldus Elaine Berghout van Erasmus. Er is ook duidelijk gemaakt waar de grens ligt: zo ligt de limiet op 5 xtc-pillen. Zijn het er meer, dan wordt de politie ingelicht. Ook bij vuurwapens worden de ordediensten verwittigd.

"Als wij de spullen veilig kunnen wegbergen, dan betekent dat minder risico voor onze eigen beveiligingsdiensten die niet met die spullen blijft zitten. De politie komt ze wil in beslag nemen.'' Het is de bedoeling dat de politie de kluis een keer per maand komt ledigen.

Van militairen voor de deur tot fouilleren is er geen sprake. "Maar als we bij het ontdoen van kleding of op de toiletten drugs of scherpe en gevaarlijke voorwerpen tegenkomen, stoppen we die in de kluis,'' aldus Elaine Berghout van Erasmus. Er is ook duidelijk gemaakt waar de grens ligt: zo ligt de limiet op 5 xtc-pillen. Zijn het er meer, dan wordt de politie ingelicht. Ook bij vuurwapens worden de ordediensten verwittigd. "Als wij de spullen veilig kunnen wegbergen, dan betekent dat minder risico voor onze eigen beveiligingsdiensten die niet met die spullen blijft zitten. De politie komt ze wil in beslag nemen.'' Het is de bedoeling dat de politie de kluis een keer per maand komt ledigen.