Leveringen van medicijnen, medische hulpmiddelen en apparatuur aan apotheken, ziekenhuizen, zorginstellingen en zelfs patiënten dienen steeds geconditioneerd te gebeuren. De GDP-regelgeving moet ervoor zorgen dat - doorheen elke schakel van het distributieproces - de kwaliteit van farmaceutische producten bewaard blijft.

Ook het transport van medicijnen of overige temperatuurgevoelige medische producten moet volgens de speciale GDP-norm gebeuren. De uitbreiding van de wagencapaciteit voor geconditioneerde leveringen beantwoordt aan de stijgende vraag vanuit de markt. PostNL Pharma & Care verhoogt hierdoor haar aanwezigheid in de nichemarkt van leveringen tussen 2°C en 8°C. Het toegewijde netwerk voor farmaceutische zendingen van PostNL zorgt ervoor dat medische zendingen onder de juiste condities en voorwaarden worden vervoerd naar de bestemmeling. Het temperatuurverloop wordt permanent elektronisch geregistreerd en opgeslagen. Ook zijn de locatie van ieder voertuig en de actuele temperatuur van de transportruimte in real-time beschikbaar. Alles is te volgen via uitgebreide Track-and-Trace. Voor deze zendingen geldt een 24-uurs belevering in de gehele Benelux. Volgens Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België speelt "De extra wagencapaciteit in op de behoeften van onze klanten en biedt ons extra mogelijkheden om GDP-leveringen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan apotheken die in het stadscentrum gevestigd zijn. Die zijn met onze klassieke wagens moeilijker te bereiken, maar kunnen perfect bediend worden door onze kleinere bestelwagens. De flexibiliteit die we door het inzetten van deze bijkomende transporten kunnen bieden, is een volgende stap in het voortdurend verbeteren van onze service voor onze klanten."

Leveringen van medicijnen, medische hulpmiddelen en apparatuur aan apotheken, ziekenhuizen, zorginstellingen en zelfs patiënten dienen steeds geconditioneerd te gebeuren. De GDP-regelgeving moet ervoor zorgen dat - doorheen elke schakel van het distributieproces - de kwaliteit van farmaceutische producten bewaard blijft. Ook het transport van medicijnen of overige temperatuurgevoelige medische producten moet volgens de speciale GDP-norm gebeuren. De uitbreiding van de wagencapaciteit voor geconditioneerde leveringen beantwoordt aan de stijgende vraag vanuit de markt. PostNL Pharma & Care verhoogt hierdoor haar aanwezigheid in de nichemarkt van leveringen tussen 2°C en 8°C. Het toegewijde netwerk voor farmaceutische zendingen van PostNL zorgt ervoor dat medische zendingen onder de juiste condities en voorwaarden worden vervoerd naar de bestemmeling. Het temperatuurverloop wordt permanent elektronisch geregistreerd en opgeslagen. Ook zijn de locatie van ieder voertuig en de actuele temperatuur van de transportruimte in real-time beschikbaar. Alles is te volgen via uitgebreide Track-and-Trace. Voor deze zendingen geldt een 24-uurs belevering in de gehele Benelux. Volgens Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België speelt "De extra wagencapaciteit in op de behoeften van onze klanten en biedt ons extra mogelijkheden om GDP-leveringen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan apotheken die in het stadscentrum gevestigd zijn. Die zijn met onze klassieke wagens moeilijker te bereiken, maar kunnen perfect bediend worden door onze kleinere bestelwagens. De flexibiliteit die we door het inzetten van deze bijkomende transporten kunnen bieden, is een volgende stap in het voortdurend verbeteren van onze service voor onze klanten."