Het UZ Gent werkt al meer dan 25 jaar samen met andere zorginstellingen en heeft dat netwerk doorheen de jaren steeds versterkt. Het ziekenhuis maakt deel uit van 4 associaties en heeft tientallen raamakkoorden en bijna 400 samenwerkingsovereenkomsten lopen. Die situeren zich zowel op het vlak van zorgverstrekking, wetenschappelijk onderzoek, opleiding als logistiek. Doordat de activiteiten beter op elkaar worden afgestemd, winnen de ziekenhuizen aan kwaliteit en efficiëntie.

Prof. dr. Eric Mortier, afgevaardigd bestuurder: "De zorg van de toekomst is gestoeld op samenwerken. We moeten blijven uitgaan van de behoefte van de patiënt, en kijken hoe we als ziekenhuizen en zorgorganisaties kunnen samenwerken om zo goed mogelijk aan die behoefte tegemoet te komen. Als hooggespecialiseerd ziekenhuis willen wij een leidende rol spelen in het optimaliseren van het medische aanbod en het uitwisselen van expertise."

Aanspreekpunt voor ziekenhuizen

Om die rol ten volle op te kunnen nemen, versterkt het UZ Gent nu zijn netwerkcel. Prof. dr. Jan Gerris wordt verantwoordelijk voor de netwerking met ziekenhuizen. Partners en potentiële partners zullen in hem een duidelijk aanspreekpunt en een structurele gesprekspartner vinden. Prof. Gerris: "Netwerken is kiezen voor tweerichtingsverkeer. Ik wil luisteren naar de noden van de ziekenhuizen, en samen met hen kijken hoe we nauwer kunnen samenwerken in functie van de patiënt. Er zijn ongetwijfeld nog veel win-wins mogelijk, en ik kijk ernaar uit om die vanaf september samen te ontdekken." Prof. Gerris blijft ook twee halve dagen per week actief als fertiliteitsexpert.

Het UZ Gent werkt al meer dan 25 jaar samen met andere zorginstellingen en heeft dat netwerk doorheen de jaren steeds versterkt. Het ziekenhuis maakt deel uit van 4 associaties en heeft tientallen raamakkoorden en bijna 400 samenwerkingsovereenkomsten lopen. Die situeren zich zowel op het vlak van zorgverstrekking, wetenschappelijk onderzoek, opleiding als logistiek. Doordat de activiteiten beter op elkaar worden afgestemd, winnen de ziekenhuizen aan kwaliteit en efficiëntie.Prof. dr. Eric Mortier, afgevaardigd bestuurder: "De zorg van de toekomst is gestoeld op samenwerken. We moeten blijven uitgaan van de behoefte van de patiënt, en kijken hoe we als ziekenhuizen en zorgorganisaties kunnen samenwerken om zo goed mogelijk aan die behoefte tegemoet te komen. Als hooggespecialiseerd ziekenhuis willen wij een leidende rol spelen in het optimaliseren van het medische aanbod en het uitwisselen van expertise." Aanspreekpunt voor ziekenhuizen Om die rol ten volle op te kunnen nemen, versterkt het UZ Gent nu zijn netwerkcel. Prof. dr. Jan Gerris wordt verantwoordelijk voor de netwerking met ziekenhuizen. Partners en potentiële partners zullen in hem een duidelijk aanspreekpunt en een structurele gesprekspartner vinden. Prof. Gerris: "Netwerken is kiezen voor tweerichtingsverkeer. Ik wil luisteren naar de noden van de ziekenhuizen, en samen met hen kijken hoe we nauwer kunnen samenwerken in functie van de patiënt. Er zijn ongetwijfeld nog veel win-wins mogelijk, en ik kijk ernaar uit om die vanaf september samen te ontdekken." Prof. Gerris blijft ook twee halve dagen per week actief als fertiliteitsexpert.