Professor Vandekerckhove volgt de eerste Briant-voorzitter Piet Vanthemsche op. Hij nam ontslag. Bekendheid geniet Philippe Vandekerckhove uiteraard vooral als topman van het Rode Kruis Vlaanderen waarvan hij sinds 2003 gedelegeerd bestuurder is. Hij was reeds onafhankelijk bestuurder bij Briant en kent dus de verschillende stakeholders.

Stellenbosch

Prof. Vandekerckhove heeft ruime ervaring in ziekenhuismanagement en -bestuur. Hij werkte eerder als klinisch directeur in UZ Leuven. Daar behaalde hij ook zijn MD/PhD diploma en erkenning als klinisch bioloog.

De topman van Rode Kruis Vlaanderen was ook lid van de raad van bestuur van verschillende ziekenhuizen, het MS-centrum in Melsbroek en het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij doceert aan de faculteiten Geneeskunde van de KU Leuven en van de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Verdere afstemming

De benoeming ging in op 18 november 2020. Bedoeling is dat professor Vandekerckhove het Briant netwerk -één van de eerste erkende ziekenhuisnetwerken in België- verder afstemt op de noden van de respectieve ziekenhuizen. Briant streeft voor de patiënten in de zorgregio van de vier ziekenhuizen naar hoogkwalitatieve en toegankelijke zorg.

Professor Vandekerckhove volgt de eerste Briant-voorzitter Piet Vanthemsche op. Hij nam ontslag. Bekendheid geniet Philippe Vandekerckhove uiteraard vooral als topman van het Rode Kruis Vlaanderen waarvan hij sinds 2003 gedelegeerd bestuurder is. Hij was reeds onafhankelijk bestuurder bij Briant en kent dus de verschillende stakeholders.Prof. Vandekerckhove heeft ruime ervaring in ziekenhuismanagement en -bestuur. Hij werkte eerder als klinisch directeur in UZ Leuven. Daar behaalde hij ook zijn MD/PhD diploma en erkenning als klinisch bioloog.De topman van Rode Kruis Vlaanderen was ook lid van de raad van bestuur van verschillende ziekenhuizen, het MS-centrum in Melsbroek en het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij doceert aan de faculteiten Geneeskunde van de KU Leuven en van de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika).De benoeming ging in op 18 november 2020. Bedoeling is dat professor Vandekerckhove het Briant netwerk -één van de eerste erkende ziekenhuisnetwerken in België- verder afstemt op de noden van de respectieve ziekenhuizen. Briant streeft voor de patiënten in de zorgregio van de vier ziekenhuizen naar hoogkwalitatieve en toegankelijke zorg.