Zeven nieuwe MRI-toestellen mochten er in Vlaanderen bij komen. Het OLV-van Lourdesziekenhuis was een van de kandidaten. Maar de vraag werd niet ingewilligd. En daar was het ziekenhuis zo ontstemd over dat het naar de Raad van State is getrokken.

Volgens de directie zijn er 'vreemde' criteria gevolgd bij de toewijzing en is die niet rechtmatig gebeurd. Zo wijst de directie er op dat de grootte van het ziekenhuis van geen tel kan zijn aangezien zes van de zeven ziekenhuizen die wél een MRI mochten aankopen, kleiner zijn dan het Waregemse ziekenhuis.

Bestuur en directie stapten naar de Raad van State en die heeft het ziekenhuis nu gelijk gegeven. Ze oordeelde dat de verdeling van de scanners onrechtmatig is gebeurd en het heeft de planningsvergunning van de zeven vergunde toestellen ingetrokken. Wat dit voor de toekomst betekent, is nog een raadsel. het AZ Glorieux in Ronse, het AZ West in Veurne, Sint-Andries in Tielt, AZ Heilige Familie in Reet, AZ Sint-Jozef in Malle, Heilig Hart in Leuven en Sint-Franciscus in Heusden-Zolder kregen wel een toekenning maar door de beslissing van de Raad van State vervalt hun exploitatievergunning waardoor ze nu eigenlijk illegaal worden ingezet.

De ziekenhuizen pleiten om in alle acute ziekenhuizen in Vlaanderen een MRI toe te laten wat de wachttijden sterk zou verminderen. Maggie De Block is daar geen voorstander van. Zij wil het aantal apparaten limiteren en ze vooral doeltreffender en op evidence based procedures inzetten. Minister Jo Vandeurzen is een andere mening toegedaan.

Zeven nieuwe MRI-toestellen mochten er in Vlaanderen bij komen. Het OLV-van Lourdesziekenhuis was een van de kandidaten. Maar de vraag werd niet ingewilligd. En daar was het ziekenhuis zo ontstemd over dat het naar de Raad van State is getrokken.Volgens de directie zijn er 'vreemde' criteria gevolgd bij de toewijzing en is die niet rechtmatig gebeurd. Zo wijst de directie er op dat de grootte van het ziekenhuis van geen tel kan zijn aangezien zes van de zeven ziekenhuizen die wél een MRI mochten aankopen, kleiner zijn dan het Waregemse ziekenhuis.Bestuur en directie stapten naar de Raad van State en die heeft het ziekenhuis nu gelijk gegeven. Ze oordeelde dat de verdeling van de scanners onrechtmatig is gebeurd en het heeft de planningsvergunning van de zeven vergunde toestellen ingetrokken. Wat dit voor de toekomst betekent, is nog een raadsel. het AZ Glorieux in Ronse, het AZ West in Veurne, Sint-Andries in Tielt, AZ Heilige Familie in Reet, AZ Sint-Jozef in Malle, Heilig Hart in Leuven en Sint-Franciscus in Heusden-Zolder kregen wel een toekenning maar door de beslissing van de Raad van State vervalt hun exploitatievergunning waardoor ze nu eigenlijk illegaal worden ingezet. De ziekenhuizen pleiten om in alle acute ziekenhuizen in Vlaanderen een MRI toe te laten wat de wachttijden sterk zou verminderen. Maggie De Block is daar geen voorstander van. Zij wil het aantal apparaten limiteren en ze vooral doeltreffender en op evidence based procedures inzetten. Minister Jo Vandeurzen is een andere mening toegedaan.