Een creatieve benadering voor een rustgevende omgeving

Centraal in de spoedgevallendienst ligt de nieuwe, warme en comfortabele wachtruimte, die zich in alle opzichten onderscheidt van de andere omringende ruimtes. De wachtzaal valt zowel bij patiënt als personeel in de smaak. Ze werd sfeervol ingericht met afgeronde meubelen en rustgevende verlichting. De serene en uitnodigende sfeer wordt versterkt door een centraal gesitueerde, gestileerde boom. Kleine lichtperforaties in het plafond creëren een natuurlijke sfeer en doen denken aan een sterrenhemel. De gebruikte materialen werden zorgvuldig uitgezocht en passen volledig in de rustgevende omgeving. Ten slotte brengt de kinderspeelhoek ter hoogte van de boom de nodige rust en vermaak voor de allerkleinste patiëntjes en hun entourage.

Een team betrokken bij de renovatie

Verantwoordelijke van de Spoedgevallendienst dokter Denoël en hoofdverpleegkundige Delbushaye zaten regelmatig rond de tafel met de ontwerpers van VK. Er moest immers rekening gehouden worden met allerlei factoren zoals de ministeriële normen, de aanliggende diensten en het welzijn van de patiënt. "Na elk onderhoud met de architecten gaven wij feedback aan ons team. Zo werd het volledige personeel betrokken bij de transformatie van de dienst en kon iedereen het verloop van de werkzaamheden exact volgen", verklaart dokter Denoël.

Een creatieve benadering voor een rustgevende omgeving Centraal in de spoedgevallendienst ligt de nieuwe, warme en comfortabele wachtruimte, die zich in alle opzichten onderscheidt van de andere omringende ruimtes. De wachtzaal valt zowel bij patiënt als personeel in de smaak. Ze werd sfeervol ingericht met afgeronde meubelen en rustgevende verlichting. De serene en uitnodigende sfeer wordt versterkt door een centraal gesitueerde, gestileerde boom. Kleine lichtperforaties in het plafond creëren een natuurlijke sfeer en doen denken aan een sterrenhemel. De gebruikte materialen werden zorgvuldig uitgezocht en passen volledig in de rustgevende omgeving. Ten slotte brengt de kinderspeelhoek ter hoogte van de boom de nodige rust en vermaak voor de allerkleinste patiëntjes en hun entourage. Een team betrokken bij de renovatie Verantwoordelijke van de Spoedgevallendienst dokter Denoël en hoofdverpleegkundige Delbushaye zaten regelmatig rond de tafel met de ontwerpers van VK. Er moest immers rekening gehouden worden met allerlei factoren zoals de ministeriële normen, de aanliggende diensten en het welzijn van de patiënt. "Na elk onderhoud met de architecten gaven wij feedback aan ons team. Zo werd het volledige personeel betrokken bij de transformatie van de dienst en kon iedereen het verloop van de werkzaamheden exact volgen", verklaart dokter Denoël.