Het schilderij was nog niet helemaal af maar de kunstcommissie van het ziekenhuis overtuigde de kunstenaar toch om het al tentoon te stellen op een expositie in de centrale hal van het ziekenhuis. Maar een keer het er hing, veranderde de toon. Het schilderij zou te confronterend zijn voor mensen die een slechtenieuwsgesprek hebben gehad.

Volgens kunstenaar Rijser zou het zijn weggehaald omdat de afbeelding van Onze Lieve Vrouw niet echt past in een gereformeerd ziekenhuis. "Was het een vrouw met een boerka geweest, was het niet verwijderd", zegt hij wrang in de Nederlandse pers.

Het schilderij was nog niet helemaal af maar de kunstcommissie van het ziekenhuis overtuigde de kunstenaar toch om het al tentoon te stellen op een expositie in de centrale hal van het ziekenhuis. Maar een keer het er hing, veranderde de toon. Het schilderij zou te confronterend zijn voor mensen die een slechtenieuwsgesprek hebben gehad. Volgens kunstenaar Rijser zou het zijn weggehaald omdat de afbeelding van Onze Lieve Vrouw niet echt past in een gereformeerd ziekenhuis. "Was het een vrouw met een boerka geweest, was het niet verwijderd", zegt hij wrang in de Nederlandse pers.