AZ Groeninge in Kortrijk biedt vanaf februari een opleiding 'omgaan met kankerpatiënten' aan voor schoonheidsspecialisten. Zo leren zij welke producten kunnen en mogen, maar ook hoe ze zulke klanten psychologisch kunnen benaderen.

Na de opleiding krijgen de geslaagde deelnemers het kwaliteitslabel en getuigschrift 'Kanker

Beauty Professional'. Naast de tijd die de schoonheidsspecialistes aan de opleiding moeten geven, is er ook een kostenplaatje. Die is niet min: 1.800 euro inschrijving, 120 uur opleiding van professionals, 120 uur stage en jaarlijks twaalf uur bijscholing om up-to-date te blijven.

Het is de bedoeling om de opleiding uit te rollen in tien Vlaamse ziekenhuizen. Ook haarkappers kunnen nu een gelijkaardige opleiding volgen en in de toekomst zou dat ook mogelijk moeten zijn voor kinesisten en apothekers.

AZ Groeninge in Kortrijk biedt vanaf februari een opleiding 'omgaan met kankerpatiënten' aan voor schoonheidsspecialisten. Zo leren zij welke producten kunnen en mogen, maar ook hoe ze zulke klanten psychologisch kunnen benaderen.Na de opleiding krijgen de geslaagde deelnemers het kwaliteitslabel en getuigschrift 'KankerBeauty Professional'. Naast de tijd die de schoonheidsspecialistes aan de opleiding moeten geven, is er ook een kostenplaatje. Die is niet min: 1.800 euro inschrijving, 120 uur opleiding van professionals, 120 uur stage en jaarlijks twaalf uur bijscholing om up-to-date te blijven. Het is de bedoeling om de opleiding uit te rollen in tien Vlaamse ziekenhuizen. Ook haarkappers kunnen nu een gelijkaardige opleiding volgen en in de toekomst zou dat ook mogelijk moeten zijn voor kinesisten en apothekers.