Goede zorg bieden in eigen regio, wachtlijsten verkorten en hoogtechnologische zorg in eigen regio aanbieden. Dat ligt aan de basis van de beslissing van het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout en het AZ Sint-Augustinus in Veurne om samen een nieuw MRT-toestel aan te kopen.

Samenwerken is een win-win

Omdat het aankopen, het installeren en het uitbaten van dergelijk toestel aan strenge normen is onderworpen en deze apparatuur ook erg prijzig is, bundelen de ziekenhuizen van Veurne en Torhout de krachten waarbij beide ziekenhuizen gelijkwaardige partners zijn in dit verband. Ook voor de patiënt is de samenwerking een goede zaak, want de wachtlijsten om een MRI-onderzoek te ondergaan in de regio zullen hierdoor gevoelig verkorten.

"Het grote voordeel aan onze samenwerking is dat de toegankelijkheid tot een MRI wordt verhoogd. Ook al moeten onze patiënten uit het brede Houtland zich in dit geval - onder begeleiding van artsen van AZ Sint-Rembert - naar Veurne verplaatsen, het onderzoek zal veel sneller kunnen gebeuren dan tot hiertoe het geval is. Een grote stap voorwaarts voor de patiënt bij wie een MRI-onderzoek nodig is", zegt Wim Allemeersch, algemeen directeur van het AZ Sint-Rembert.

Alle voorbereidende werken zijn volop aan de gang om de lokalen klaar te hebben tegen de streefdatum van april 2016. Vanaf dan moet het toestel operationeel worden.

Goede zorg bieden in eigen regio, wachtlijsten verkorten en hoogtechnologische zorg in eigen regio aanbieden. Dat ligt aan de basis van de beslissing van het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout en het AZ Sint-Augustinus in Veurne om samen een nieuw MRT-toestel aan te kopen. Samenwerken is een win-win Omdat het aankopen, het installeren en het uitbaten van dergelijk toestel aan strenge normen is onderworpen en deze apparatuur ook erg prijzig is, bundelen de ziekenhuizen van Veurne en Torhout de krachten waarbij beide ziekenhuizen gelijkwaardige partners zijn in dit verband. Ook voor de patiënt is de samenwerking een goede zaak, want de wachtlijsten om een MRI-onderzoek te ondergaan in de regio zullen hierdoor gevoelig verkorten."Het grote voordeel aan onze samenwerking is dat de toegankelijkheid tot een MRI wordt verhoogd. Ook al moeten onze patiënten uit het brede Houtland zich in dit geval - onder begeleiding van artsen van AZ Sint-Rembert - naar Veurne verplaatsen, het onderzoek zal veel sneller kunnen gebeuren dan tot hiertoe het geval is. Een grote stap voorwaarts voor de patiënt bij wie een MRI-onderzoek nodig is", zegt Wim Allemeersch, algemeen directeur van het AZ Sint-Rembert.Alle voorbereidende werken zijn volop aan de gang om de lokalen klaar te hebben tegen de streefdatum van april 2016. Vanaf dan moet het toestel operationeel worden.