In Bethanië verblijven op de afdeling Kadans mensen met NAH. Veel van die patiënten hebben geheugenproblemen. Tot nog toe gebruikte men als geheugensteuntjes agenda's en stappenplannen. Maar al dat papierwerk heeft geleidelijk aan plaats gemaakt voor technologie. Apps trainen het geheugen en dienen als geheugensteun. Bovendien zijn heel wat mensen met NAH relatief jong en zijn ze al vertrouwd met smartphones of tablets.

Tot nog toe waren alle apps vooraf al ingesteld en er was nood aan een app waarin de patiënt zijn eigen stappenplan kan invoeren. Kadans ontwikkelde dan ook, samen met twee laatstejaarsstudenten, de app 'Stap voor stap'.

Het is een heel eenvoudige, laagdrempelige app waar zelfs eigen foto's en filmpjes aan toegevoegd kunnen worden. De app is nu al beschikbaar voor Android via Google Play.

In Bethanië verblijven op de afdeling Kadans mensen met NAH. Veel van die patiënten hebben geheugenproblemen. Tot nog toe gebruikte men als geheugensteuntjes agenda's en stappenplannen. Maar al dat papierwerk heeft geleidelijk aan plaats gemaakt voor technologie. Apps trainen het geheugen en dienen als geheugensteun. Bovendien zijn heel wat mensen met NAH relatief jong en zijn ze al vertrouwd met smartphones of tablets.Tot nog toe waren alle apps vooraf al ingesteld en er was nood aan een app waarin de patiënt zijn eigen stappenplan kan invoeren. Kadans ontwikkelde dan ook, samen met twee laatstejaarsstudenten, de app 'Stap voor stap'.Het is een heel eenvoudige, laagdrempelige app waar zelfs eigen foto's en filmpjes aan toegevoegd kunnen worden. De app is nu al beschikbaar voor Android via Google Play.