Az groeninge valt als ziekenhuis onder de categorie grootkeukens in zorginstellingen en tijdens de audit worden zaken gecheckt zoals conformiteit met de verordeningen, de autocontrole en de traceerbaarheid in de voedselketen. Ook infrastructuur en hygiëne wordt onder de loep genomen.

Elk jaar opnieuw verstrengen de regels als het om voedselveiligheid gaat. Het is belangrijk dat er gewerkt wordt volgens het kwaliteitshandboek en dat de procedures gerespecteerd worden. Daar staat az groeninge volledig achter.

"Het toepassen van de procedures vergemakkelijkt de manier van werken. Als iedereen hieraan meewerkt kunnen we garanderen dat elke stap in het proces goed en correct verloopt.", aldus Arnold Vanhecke, domeinverantwoordelijke catering in az groeninge.

Voor het behalen van het label wordt ook de kennis van het personeel getest. Zo wordt gepeild naar de kennis van het personeel omtrent risicoanalyse en van corrigerende acties bij non-conformiteiten.

"Het Smiley-label is voor ons geen eindpunt: het is iets waar we dagelijks aan werken, een label dat we elke dag opnieuw willen verdienen.", gaat Arnold verder.

Het Smiley-label is een herkenbaar label dat bestaat uit een lachend gezicht en een opgestoken duim. Het label wordt driejaarlijks uitgereikt na een uitgebreide audit.

Az groeninge valt als ziekenhuis onder de categorie grootkeukens in zorginstellingen en tijdens de audit worden zaken gecheckt zoals conformiteit met de verordeningen, de autocontrole en de traceerbaarheid in de voedselketen. Ook infrastructuur en hygiëne wordt onder de loep genomen. Elk jaar opnieuw verstrengen de regels als het om voedselveiligheid gaat. Het is belangrijk dat er gewerkt wordt volgens het kwaliteitshandboek en dat de procedures gerespecteerd worden. Daar staat az groeninge volledig achter. "Het toepassen van de procedures vergemakkelijkt de manier van werken. Als iedereen hieraan meewerkt kunnen we garanderen dat elke stap in het proces goed en correct verloopt.", aldus Arnold Vanhecke, domeinverantwoordelijke catering in az groeninge. Voor het behalen van het label wordt ook de kennis van het personeel getest. Zo wordt gepeild naar de kennis van het personeel omtrent risicoanalyse en van corrigerende acties bij non-conformiteiten. "Het Smiley-label is voor ons geen eindpunt: het is iets waar we dagelijks aan werken, een label dat we elke dag opnieuw willen verdienen.", gaat Arnold verder. Het Smiley-label is een herkenbaar label dat bestaat uit een lachend gezicht en een opgestoken duim. Het label wordt driejaarlijks uitgereikt na een uitgebreide audit.