De zwartgroene Campushopper moet een vertrouwd beeld worden en in Genk een nuttige aanvulling op de bestaande lijn 45 die onmogelijk kan voldoen aan de grote vraag van studenten naar openbaar vervoer die ook naar het nieuwe LiZa van de UCLL zal rijden. Maar er is een probleem. Want Genk investeert wel 347.000 euro in die lijn, maar integreert die niet in de campuspas. Studenten die in Hasselt of Diepenbeek studeren, kunnen daar wel gebruik van maken, maar UCLL-studenten die in Genk naar school gaan, missen die goedkope opportuniteit. De UCLL is immers nog niet in het Campuspassysteem gestapt.
Met de campusbus - een hybride bus - komt er nu wel een vlotte verbinding tussen alle onderwijs- en zorgcampussen in Midden-Limburg. De Campusbus stopt niet alleen aan LiZa en het ZOL, maar ook aan C-Mine, ThorPark en het station. Extra toetje voor de studenten is trouwens ook de gratis wifi aan boord.

De bus is interessant voor de student, maar zeker ook voor de gewone burger want die kan ook zonder probleem met zijn geldig vervoerbewijs op die campusbus stappen. Dat is vooral interessant voor het ziekenhuispersoneel aangezien de bus al voor 6 uur 's morgens uitrijdt en de laatste rit nà 22 uur plant, dus na de laatste ploegwissel van de dag.

De zwartgroene Campushopper moet een vertrouwd beeld worden en in Genk een nuttige aanvulling op de bestaande lijn 45 die onmogelijk kan voldoen aan de grote vraag van studenten naar openbaar vervoer die ook naar het nieuwe LiZa van de UCLL zal rijden. Maar er is een probleem. Want Genk investeert wel 347.000 euro in die lijn, maar integreert die niet in de campuspas. Studenten die in Hasselt of Diepenbeek studeren, kunnen daar wel gebruik van maken, maar UCLL-studenten die in Genk naar school gaan, missen die goedkope opportuniteit. De UCLL is immers nog niet in het Campuspassysteem gestapt. Met de campusbus - een hybride bus - komt er nu wel een vlotte verbinding tussen alle onderwijs- en zorgcampussen in Midden-Limburg. De Campusbus stopt niet alleen aan LiZa en het ZOL, maar ook aan C-Mine, ThorPark en het station. Extra toetje voor de studenten is trouwens ook de gratis wifi aan boord.De bus is interessant voor de student, maar zeker ook voor de gewone burger want die kan ook zonder probleem met zijn geldig vervoerbewijs op die campusbus stappen. Dat is vooral interessant voor het ziekenhuispersoneel aangezien de bus al voor 6 uur 's morgens uitrijdt en de laatste rit nà 22 uur plant, dus na de laatste ploegwissel van de dag.