Op 28 april 2017 tekenden het Imeldaziekenhuis uit Bonheiden, het H. - Hartziekenhuis van Lier en het AZ Sint-Maarten uit Mechelen/Duffel reeds een intentieverklaring voor het oprichten van een ziekenhuisoverschrijdend netwerk voor het zorggebied Mechelen - Bonheiden - Lier. Door de toetreding van het AZ Jan Portaels wordt dit netwerk nu uitgebreid met het zorggebied Vilvoorde.

"De door de ziekenhuizen van Lier, Bonheiden en Mechelen uitgesproken wens om een geïntegreerd zorgaanbod tussen de verschillende ziekenhuizen uit te bouwen en om daarbij elkaars werking te versterken, wordt ook onderschreven door het AZ Jan Portaels", zeggen Joost Vastenavondt, voorzitter van de Raad van Bestuur van AZ Jan Portaels, en Paul Maertens, voorzitter van de stuurgroep van het netwerk.

BHV

Het stadsbestuur van Vilvoorde is echter niet opgezet met de plannen. Volgens burgemeester Hans Bonte (sp.a) is een samenwerking met UZ Brussel logischer.

"Een studie van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid, gemaakt op vraag van minister Jo Vandeurzen, toont aan dat op basis van de huidige patiëntenstromen de ziekenhuizen uit Halle-Vilvoorde - Sint-Maria Halle, Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Asse en het AZ Jan Portaels Vilvoorde - een logisch zorggebied vormen met het UZ Brussel. Zeker in de regio Halle en Vilvoorde vinden de patiënten vandaag reeds gemakkelijk de weg naar het UZ Brussel voor meer gespecialiseerde zorg en ervaart de bevolking uit Halle-Vilvoorde de nabijheid van het universitair ziekenhuis van Brussel als een logische aanvulling op het ziekenhuisaanbod in Halle-Vilvoorde."

De stad dringt dan ook aan op gesprekken tussen de ziekenhuizen uit Vilvoorde, Halle en Asse met het UZ Brussel. Het zal hierover in de gemeenteraad een motie stemmen en vraagt andere lokale besturen van Halle-Vilvoorde hetzelfde te doen.

Op 28 april 2017 tekenden het Imeldaziekenhuis uit Bonheiden, het H. - Hartziekenhuis van Lier en het AZ Sint-Maarten uit Mechelen/Duffel reeds een intentieverklaring voor het oprichten van een ziekenhuisoverschrijdend netwerk voor het zorggebied Mechelen - Bonheiden - Lier. Door de toetreding van het AZ Jan Portaels wordt dit netwerk nu uitgebreid met het zorggebied Vilvoorde. "De door de ziekenhuizen van Lier, Bonheiden en Mechelen uitgesproken wens om een geïntegreerd zorgaanbod tussen de verschillende ziekenhuizen uit te bouwen en om daarbij elkaars werking te versterken, wordt ook onderschreven door het AZ Jan Portaels", zeggen Joost Vastenavondt, voorzitter van de Raad van Bestuur van AZ Jan Portaels, en Paul Maertens, voorzitter van de stuurgroep van het netwerk. BHVHet stadsbestuur van Vilvoorde is echter niet opgezet met de plannen. Volgens burgemeester Hans Bonte (sp.a) is een samenwerking met UZ Brussel logischer."Een studie van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid, gemaakt op vraag van minister Jo Vandeurzen, toont aan dat op basis van de huidige patiëntenstromen de ziekenhuizen uit Halle-Vilvoorde - Sint-Maria Halle, Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Asse en het AZ Jan Portaels Vilvoorde - een logisch zorggebied vormen met het UZ Brussel. Zeker in de regio Halle en Vilvoorde vinden de patiënten vandaag reeds gemakkelijk de weg naar het UZ Brussel voor meer gespecialiseerde zorg en ervaart de bevolking uit Halle-Vilvoorde de nabijheid van het universitair ziekenhuis van Brussel als een logische aanvulling op het ziekenhuisaanbod in Halle-Vilvoorde."De stad dringt dan ook aan op gesprekken tussen de ziekenhuizen uit Vilvoorde, Halle en Asse met het UZ Brussel. Het zal hierover in de gemeenteraad een motie stemmen en vraagt andere lokale besturen van Halle-Vilvoorde hetzelfde te doen.