Als academisch beheerder zal Steven Vanackere verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse werking van de campussen in Brussel. Hij zal ook de contacten met de partnerhogescholen Odisee en LUCA, de lokale autoriteiten en de regionale economische, culturele en onderwijsactoren verder uitbouwen. Op Campus Brussel worden bachelor- en masteropleidingen aangeboden van de faculteiten Economie en Bedrijfswetenschappen, Letteren, Rechtsgeleerdheid en Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Campus Sint-Lucas Brussel huisvest bachelor- en masteropleidingen van de faculteit Architectuur. In totaal studeren er meer dan 4.000 studenten aan KU Leuven in Brussel.

"Een sterke universiteit heeft ook een sterke strategie in de hoofdstad nodig", zegt Steven Vanackere. "Brussel is een plek vol internationale opportuniteiten en met veel kansen om ongebruikt talent de weg naar de universiteit te tonen. Zo'n strategie heeft alles te winnen bij intense samenwerking op het terrein. Ik heb begrepen dat de KU Leuven deze kaart van Brussel met overtuiging wil trekken en wil daar graag aan meewerken."

Rector Rik Torfs is verheugd over de komst van Vanackere: "Hij is bijzonder intelligent en zeer sterk geëngageerd. Hij hoort dus een beetje thuis in de politiek, maar meer nog aan de KU Leuven."

Als academisch beheerder zal Steven Vanackere verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse werking van de campussen in Brussel. Hij zal ook de contacten met de partnerhogescholen Odisee en LUCA, de lokale autoriteiten en de regionale economische, culturele en onderwijsactoren verder uitbouwen. Op Campus Brussel worden bachelor- en masteropleidingen aangeboden van de faculteiten Economie en Bedrijfswetenschappen, Letteren, Rechtsgeleerdheid en Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Campus Sint-Lucas Brussel huisvest bachelor- en masteropleidingen van de faculteit Architectuur. In totaal studeren er meer dan 4.000 studenten aan KU Leuven in Brussel."Een sterke universiteit heeft ook een sterke strategie in de hoofdstad nodig", zegt Steven Vanackere. "Brussel is een plek vol internationale opportuniteiten en met veel kansen om ongebruikt talent de weg naar de universiteit te tonen. Zo'n strategie heeft alles te winnen bij intense samenwerking op het terrein. Ik heb begrepen dat de KU Leuven deze kaart van Brussel met overtuiging wil trekken en wil daar graag aan meewerken." Rector Rik Torfs is verheugd over de komst van Vanackere: "Hij is bijzonder intelligent en zeer sterk ge├źngageerd. Hij hoort dus een beetje thuis in de politiek, maar meer nog aan de KU Leuven."