Het symposium bestaat opnieuw uit twee delen, een voormiddag- en namiddaggedeelte. In de voormiddag ligt de focus op 'de mens achter de diagnose', met lezingen over het traject van de patiënt, kanker door de ogen van de arts en het financiële aspect van kanker.

Leander Verdievel, schrijver van het programma 'Gevoel voor Tumor' en zelf ex-kankerpatiënt, opent het symposium. Marc Michils (algemeen directeur Kom op tegen Kanker), komt toelichten waarom goede doelen zo broodnodig zijn.

(lees verder na de video)

In de namiddag ligt de klemtoon op de wetenschap achter de diagnose. Drie vormen van kankerbehandeling komen aan bod: immuuntherapie, therapie met levende bacteriën en protontherapie.

Tot slot treden vier sprekers met elkaar in debat over het concept 'screening'.

Accreditatie is voorzien in de rubriek Ethiek en Economie.

Voor artsen kosten tickets €40 voor een hele dag, €20 voor een halve dag. Assistenten betalen €20 voor de hele dag, €10 halve dag. Voor studenten is de prijs €5 (hele & halve dag). Meer info vindt u hier.

Het symposium bestaat opnieuw uit twee delen, een voormiddag- en namiddaggedeelte. In de voormiddag ligt de focus op 'de mens achter de diagnose', met lezingen over het traject van de patiënt, kanker door de ogen van de arts en het financiële aspect van kanker.Leander Verdievel, schrijver van het programma 'Gevoel voor Tumor' en zelf ex-kankerpatiënt, opent het symposium. Marc Michils (algemeen directeur Kom op tegen Kanker), komt toelichten waarom goede doelen zo broodnodig zijn.(lees verder na de video)In de namiddag ligt de klemtoon op de wetenschap achter de diagnose. Drie vormen van kankerbehandeling komen aan bod: immuuntherapie, therapie met levende bacteriën en protontherapie.Tot slot treden vier sprekers met elkaar in debat over het concept 'screening'.