De diensthoofden en artsen kregen een mailtje waarin het nakende vertrek wordt aangekondigd. Maar een reden staat er niet bij. De Raad van Bestuur benadrukte wel dat ze de enorme betekenis die beiden voor het ziekenhuis hebben gehad heel erg waardeert en de Raad drukt ook haar dank uit.
In een tijd waarin ziekenhuizen verplicht de concurrentiële toer moeten opgaan, zou het Heilig Hart volgens sommigen te weinig inzetten op vernieuwing en vooruitgang. Er zou te weinig geïnvesteerd zijn in de toekomst waardoor de verstandhouding tussen medisch korps en ziekenhuisleiding al lang verziekt zou zijn, zeker met het oog op de opening van het nieuwe ziekenhuis van AZ Sint-Maarten in Mechelen wat een reële bedreiging is voor Lier.
Het ontslagnemend duo blijft nog in functie tot 31 maart, hoewel mevrouw Van den Bossche al twee maanden wegens ziekte afwezig is. Haar taak wordt ad interim overgenomen door adjunct-algemeen directeur Tom Michielsens.

De diensthoofden en artsen kregen een mailtje waarin het nakende vertrek wordt aangekondigd. Maar een reden staat er niet bij. De Raad van Bestuur benadrukte wel dat ze de enorme betekenis die beiden voor het ziekenhuis hebben gehad heel erg waardeert en de Raad drukt ook haar dank uit. In een tijd waarin ziekenhuizen verplicht de concurrentiële toer moeten opgaan, zou het Heilig Hart volgens sommigen te weinig inzetten op vernieuwing en vooruitgang. Er zou te weinig geïnvesteerd zijn in de toekomst waardoor de verstandhouding tussen medisch korps en ziekenhuisleiding al lang verziekt zou zijn, zeker met het oog op de opening van het nieuwe ziekenhuis van AZ Sint-Maarten in Mechelen wat een reële bedreiging is voor Lier. Het ontslagnemend duo blijft nog in functie tot 31 maart, hoewel mevrouw Van den Bossche al twee maanden wegens ziekte afwezig is. Haar taak wordt ad interim overgenomen door adjunct-algemeen directeur Tom Michielsens.