Ook het regelmatig opduiken van nieuwe vaccins, nieuwe vaccinatieaanbevelingen en het opnieuw verschijnen van oude ziektes (kinkhoest mazelen...) noopten tot groei. De Travel and Vaccine Clinic is vandaag een multidisciplinair expertisecentrum dat zowel patiënten met de Ziekte van Lyme behandelt als patiënten die een immunosuppressieve behandeling volgen als mensen die werden blootgesteld aan hondsdolheid of het zikavirus.

De Travel and Vaccine Clinic van het UMC Sint-Pieter werd in 1991 opgericht bij de sluiting van het Vaccinatieccentrum van het ministerie van Volksgezondheid in Brussel. Ze werd, samen met het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, een van de twee belangrijkste centra in het land voor reis- en vaccinatieadvies en voor de behandeling van reizigers in geval van problemen bij hun terugkeer.

De expertise bleef groeien. In 2016 stelt de Travel and Vaccine Clinic een team van dokters algemene geneeskunde, infectiologen, pediaters en verzorgend personeel samen dat gespecialiseerd is in vaccinologie en het voorkomen van tropische of opkomende ziekten. Ze hebben allemaal een bijkomende opleiding in tropische geneeskunde gevolgd en/of ervaring in ontwikkelingslanden.

De Travel and Vaccine Clinic heeft 16 competentiedomeinen, gaande van 10 competenties binnen reizen, over 3 binnen vaccinologie, en 3 binnen opkomende ziekten. Alle raadplegingen en behandelingen hebben op campus César De Paepe van het UMC Sint-Pieter plaats. Alle vaccins en materiaal voor eventuele onderzoeken zijn ter plaatse beschikbaar. De Travel en Vaccine Clinic mikt op 25.000 raadplegingen per jaar en 40.000 toegediende vaccins.

Ook het regelmatig opduiken van nieuwe vaccins, nieuwe vaccinatieaanbevelingen en het opnieuw verschijnen van oude ziektes (kinkhoest mazelen...) noopten tot groei. De Travel and Vaccine Clinic is vandaag een multidisciplinair expertisecentrum dat zowel patiënten met de Ziekte van Lyme behandelt als patiënten die een immunosuppressieve behandeling volgen als mensen die werden blootgesteld aan hondsdolheid of het zikavirus. De Travel and Vaccine Clinic van het UMC Sint-Pieter werd in 1991 opgericht bij de sluiting van het Vaccinatieccentrum van het ministerie van Volksgezondheid in Brussel. Ze werd, samen met het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, een van de twee belangrijkste centra in het land voor reis- en vaccinatieadvies en voor de behandeling van reizigers in geval van problemen bij hun terugkeer.De expertise bleef groeien. In 2016 stelt de Travel and Vaccine Clinic een team van dokters algemene geneeskunde, infectiologen, pediaters en verzorgend personeel samen dat gespecialiseerd is in vaccinologie en het voorkomen van tropische of opkomende ziekten. Ze hebben allemaal een bijkomende opleiding in tropische geneeskunde gevolgd en/of ervaring in ontwikkelingslanden.De Travel and Vaccine Clinic heeft 16 competentiedomeinen, gaande van 10 competenties binnen reizen, over 3 binnen vaccinologie, en 3 binnen opkomende ziekten. Alle raadplegingen en behandelingen hebben op campus César De Paepe van het UMC Sint-Pieter plaats. Alle vaccins en materiaal voor eventuele onderzoeken zijn ter plaatse beschikbaar. De Travel en Vaccine Clinic mikt op 25.000 raadplegingen per jaar en 40.000 toegediende vaccins.