In veel landen is een ziekenhuisopname een zaak van opbod: service, dienstverlening, prijskaartje en goede zorgen. Kwaliteit en prijs vergelijken is echter heel moeilijk en wordt in ons land eigenlijk niet gedaan, hoewel steeds meer ziekenhuizen zelfs op hun site een kostenraming proberen te maken van de meest courante ingrepen.

Een gat in de commerciële markt dus en het mag dan ook niet verwonderen dat iemand er in is gesprongen. Het commerciële bedrijf Archimedicx is een site opgestart waarbij duizend ziekenhuizen op basis van meer dan 100 parameters worden gerangschikt. Parameters zoals het aantal artsen dat er tewerkgesteld is, het aantal verpleegkundigen per ziekenhuisbed, het aantal specifieke operaties, de wachttermijn en het kostenplaatje... De oprichter van de site is Mini Milchman, een man met Belgische roots, woonachtig in Brussel en Israël die werd geconfronteerd met het kluwen van informatie (en vooral: geen informatie) over ziekenhuizen waardoor een patiënt bewuster een keuze kan maken voor een ziekenhuis. De holding zelf zit in Londen, het internetteam in Israël, de commerciële activiteiten in Riga en het databeheer in Antwerpen.
Op zijn site wordt elk ziekenhuis met sterren gelabeld, van één tot vijf sterren. De site, die nu vier maanden online is, wordt dagelijks door zo'n 2.000 bezoekers bezocht.

De website zou, zo zegt Milchman, de interesse hebben van Silicon Valleybedrijven. Archimedicx surft mee op de golf van medisch toerisme die geschat wordt op zo'n 50 miljoen mensen per jaar. Al is België een klein land, toch is het goed vertegenwoordigd in de top 1.000-lijst van het bedrijf. Tot nog toe is een tiental ziekenhuizen erin opgenomen.

In veel landen is een ziekenhuisopname een zaak van opbod: service, dienstverlening, prijskaartje en goede zorgen. Kwaliteit en prijs vergelijken is echter heel moeilijk en wordt in ons land eigenlijk niet gedaan, hoewel steeds meer ziekenhuizen zelfs op hun site een kostenraming proberen te maken van de meest courante ingrepen. Een gat in de commerciële markt dus en het mag dan ook niet verwonderen dat iemand er in is gesprongen. Het commerciële bedrijf Archimedicx is een site opgestart waarbij duizend ziekenhuizen op basis van meer dan 100 parameters worden gerangschikt. Parameters zoals het aantal artsen dat er tewerkgesteld is, het aantal verpleegkundigen per ziekenhuisbed, het aantal specifieke operaties, de wachttermijn en het kostenplaatje... De oprichter van de site is Mini Milchman, een man met Belgische roots, woonachtig in Brussel en Israël die werd geconfronteerd met het kluwen van informatie (en vooral: geen informatie) over ziekenhuizen waardoor een patiënt bewuster een keuze kan maken voor een ziekenhuis. De holding zelf zit in Londen, het internetteam in Israël, de commerciële activiteiten in Riga en het databeheer in Antwerpen. Op zijn site wordt elk ziekenhuis met sterren gelabeld, van één tot vijf sterren. De site, die nu vier maanden online is, wordt dagelijks door zo'n 2.000 bezoekers bezocht. De website zou, zo zegt Milchman, de interesse hebben van Silicon Valleybedrijven. Archimedicx surft mee op de golf van medisch toerisme die geschat wordt op zo'n 50 miljoen mensen per jaar. Al is België een klein land, toch is het goed vertegenwoordigd in de top 1.000-lijst van het bedrijf. Tot nog toe is een tiental ziekenhuizen erin opgenomen.