Blijgaarde is al een tijdje verleden tijd. De bewoners van Blijgaarde zijn immers verhuisd naar Blijvelde, achter de OCMW-gebouwen. Daar komt nu ook een tweede rusthuis dat tegen eind volgend jaar operationeel moet zijn. Naast de 76 extra bedden zal er ook een dagverzorgingscentrum zijn waar tot 14 ouderen overdag opgevangen kunnen worden.

Het tweede nieuwe rusthuis is voorzien op de brouwerijsite Louwaege aan de markt. De bouwvergunning is aangevraagd en de werken zouden eind dit jaar moeten van start gaan. Dit rusthuis wordt kleinschaliger: 31 kamers in het rusthuis en 32 assistentiewoningen. In het rusthuis komt ook een publiek toegankelijk restaurant en gemeenschappelijke ruimten.

Blijgaarde is al een tijdje verleden tijd. De bewoners van Blijgaarde zijn immers verhuisd naar Blijvelde, achter de OCMW-gebouwen. Daar komt nu ook een tweede rusthuis dat tegen eind volgend jaar operationeel moet zijn. Naast de 76 extra bedden zal er ook een dagverzorgingscentrum zijn waar tot 14 ouderen overdag opgevangen kunnen worden. Het tweede nieuwe rusthuis is voorzien op de brouwerijsite Louwaege aan de markt. De bouwvergunning is aangevraagd en de werken zouden eind dit jaar moeten van start gaan. Dit rusthuis wordt kleinschaliger: 31 kamers in het rusthuis en 32 assistentiewoningen. In het rusthuis komt ook een publiek toegankelijk restaurant en gemeenschappelijke ruimten.