Door nog beter samen te werken, willen de organisaties kennis en expertise uitwisselen, wetenschappelijk talent stimuleren en medische innovaties sneller bij de patiënt brengen. Dat doen ze onder het motto 'inventing the medicine of tomorrow'.

Zes domeinen staan centraal in de samenwerking:

het microbioom: hoe beïnvloeden micro-organismen in ons lichaam onze gezondheid? big data: moleculaire analysetechnieken worden steeds performanter, maar hoe interpreteren we de lawine aan data? immunologie: ons afweersysteem speelt een belangrijke rol in vaak voorkomende ziektes zoals artritis of astma. Hoe dit juist gebeurt, vraagt nog veel opheldering bio-organische chemie: hoe kunnen we processen meer efficiënt, duurzaam en innovatief maken? adaptieve klinische studies en biobanking: slimmere en meer doeltreffende manieren zoeken om geneesmiddelen te testen of weefsel of op mensen om ze vlugger tot bij de patiënt te brengen

• duurzame en continue productiesystemen: ontwikkeling van de productietechnologieën van morgen voor een nog hogere kwaliteit van geneesmiddelen en een meer efficiënte productie.

Partners in innovatie

Vlaanderen heeft een unieke positie in de wereld van de life sciences en de biotechnologie, onder meer dankzij zijn uitstekende universiteiten en ziekenhuizen en dankzij succesvolle sectoroverschrijdende initiatieven. De samenwerking besteedt ook extra aandacht aan competentie- en talentontwikkeling. Medewerkers van Janssen Pharmaceutica zullen nauwer betrokken worden bij de vormingsprogramma's die studenten en medewerkers van de UGent en het UZ Gent ondersteunen in hun verdere carrière.
Tijdens een partner event ondertekenen de UGent, het UZ Gent en Janssen Pharmaceutica een charter om de nauwere samenwerking te bekrachtigen.

Door nog beter samen te werken, willen de organisaties kennis en expertise uitwisselen, wetenschappelijk talent stimuleren en medische innovaties sneller bij de patiënt brengen. Dat doen ze onder het motto 'inventing the medicine of tomorrow'.Zes domeinen staan centraal in de samenwerking: het microbioom: hoe beïnvloeden micro-organismen in ons lichaam onze gezondheid? big data: moleculaire analysetechnieken worden steeds performanter, maar hoe interpreteren we de lawine aan data? immunologie: ons afweersysteem speelt een belangrijke rol in vaak voorkomende ziektes zoals artritis of astma. Hoe dit juist gebeurt, vraagt nog veel opheldering bio-organische chemie: hoe kunnen we processen meer efficiënt, duurzaam en innovatief maken? adaptieve klinische studies en biobanking: slimmere en meer doeltreffende manieren zoeken om geneesmiddelen te testen of weefsel of op mensen om ze vlugger tot bij de patiënt te brengen• duurzame en continue productiesystemen: ontwikkeling van de productietechnologieën van morgen voor een nog hogere kwaliteit van geneesmiddelen en een meer efficiënte productie. Partners in innovatie Vlaanderen heeft een unieke positie in de wereld van de life sciences en de biotechnologie, onder meer dankzij zijn uitstekende universiteiten en ziekenhuizen en dankzij succesvolle sectoroverschrijdende initiatieven. De samenwerking besteedt ook extra aandacht aan competentie- en talentontwikkeling. Medewerkers van Janssen Pharmaceutica zullen nauwer betrokken worden bij de vormingsprogramma's die studenten en medewerkers van de UGent en het UZ Gent ondersteunen in hun verdere carrière. Tijdens een partner event ondertekenen de UGent, het UZ Gent en Janssen Pharmaceutica een charter om de nauwere samenwerking te bekrachtigen.