De 24 urologen van het AZ Klina, AZ Herentals, AZ Sint-Jozef Malle, AZ Turnhout en ZNA (sites Jan Palfijn, Middelhem en Stuivenberg) zullen samen één robot delen. Die robot wordt nu vooral ingezet voor de behandeling van prostaatkanker.

De Da Vinci-robot heeft een plaats gevonden in het AZ Klina en van elk ziekenhuis zijn er maar enkele urologen die zich verder zullen specialiseren in robotchirurgie.

De beslissing om samen te werken is op alle terreinen een win-win-situatie. Zo worden de kosten van de dure robot over de zeven ziekenhuizen verdeeld en kunnen de artsen zelf ervaring genoeg opdoen in robotchirurgie om zich expert te kunnen noemen. Ook de overheid bespaart omdat ze zo maar mee moet financieren in één robot.

De 24 urologen van het AZ Klina, AZ Herentals, AZ Sint-Jozef Malle, AZ Turnhout en ZNA (sites Jan Palfijn, Middelhem en Stuivenberg) zullen samen één robot delen. Die robot wordt nu vooral ingezet voor de behandeling van prostaatkanker. De Da Vinci-robot heeft een plaats gevonden in het AZ Klina en van elk ziekenhuis zijn er maar enkele urologen die zich verder zullen specialiseren in robotchirurgie. De beslissing om samen te werken is op alle terreinen een win-win-situatie. Zo worden de kosten van de dure robot over de zeven ziekenhuizen verdeeld en kunnen de artsen zelf ervaring genoeg opdoen in robotchirurgie om zich expert te kunnen noemen. Ook de overheid bespaart omdat ze zo maar mee moet financieren in één robot.