Tijdens de prijsuitreiking op maandag 28 september kaapte het UZ Leuven de juryprijs weg. 'Het zorgprogramma CVA' bestaat erin de aanpak van cerebrovasculair accident (CVA) in het UZ Leuven te stroomlijnen vanaf de aankomst op de spoedgevallen. De verschillende processtappen werden gestructureerd uitgewerkt, wat onder andere resulteerde in een aanzienlijke vermindering van de door to stroke unit time en door to needle time.

De andere genomineerden waren BZIO met 'Het transmuraal zorgpad BZIO', het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda, NL) met 'Het zorgpad Rapid recovery bij Totale Heup Prothese', het UZ Gent met 'Een multidisciplinair zorgnet voor abnormale moeheid en het chronische vermoeidheidssyndroom in Oost- en West-Vlaanderen' en tot slot het Wilhelmina Ziekenhuis (Assen, NL) met 'Het poliklinisch zorgpad COPD'.
Het team van het UZ Leuven, onder leiding van prof. Robin Lemmens en Dominik Michiels, ontvangt een prijs ter waarde van 2.000 euro. Dit jaar is het de zesde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Tijdens de prijsuitreiking op maandag 28 september kaapte het UZ Leuven de juryprijs weg. 'Het zorgprogramma CVA' bestaat erin de aanpak van cerebrovasculair accident (CVA) in het UZ Leuven te stroomlijnen vanaf de aankomst op de spoedgevallen. De verschillende processtappen werden gestructureerd uitgewerkt, wat onder andere resulteerde in een aanzienlijke vermindering van de door to stroke unit time en door to needle time. De andere genomineerden waren BZIO met 'Het transmuraal zorgpad BZIO', het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda, NL) met 'Het zorgpad Rapid recovery bij Totale Heup Prothese', het UZ Gent met 'Een multidisciplinair zorgnet voor abnormale moeheid en het chronische vermoeidheidssyndroom in Oost- en West-Vlaanderen' en tot slot het Wilhelmina Ziekenhuis (Assen, NL) met 'Het poliklinisch zorgpad COPD'. Het team van het UZ Leuven, onder leiding van prof. Robin Lemmens en Dominik Michiels, ontvangt een prijs ter waarde van 2.000 euro. Dit jaar is het de zesde keer dat de prijs wordt uitgereikt.