De post van gedelegeerd bestuurder van één van de grootste ziekenhuizen van Europa is weldra vacant. Professor Decramer opvolgen is beslist geen gemakkelijke opdracht; het is zoeken naar de spreekwoordelijke witte raaf. Alleszins komen er voor deze betrekking slechts een handvol kandidaten in aanmerking.

Joint-venture

Het ziekenhuis heeft evenwel nog wat tijd. De fakkel geeft professor Decramer immers pas in oktober door. Hij staat in een eerste reactie stil bij drie belangrijke realisaties tijdens zijn mandaat.

Marc Decramer: "Toen ik aantrad, was de sfeer in het ziekenhuis niet goed. We zijn erin geslaagd die sfeer te verbeteren. Tevens hebben we de statuten van de artsen bijgespijkerd en verbeterd." Daarnaast gaat de afscheidnemende gedelegeerd bestuurder er prat op voluit de kaart van de innovatie te hebben getrokken. "Dat leidde onder meer tot twee spin-offs," legt Decramer uit. "Enerzijds is er Nexuzhealth, een joint-venture tussen de UZ Leuven en Cegeka. Anderzijds hebben we Inter Ziekenhuis Transport opgericht, een joint-venture tussen de UZ Leuven, het Rode Kruis Vlaanderen en het UZ Gent."

Onder de noemer 'innovatie' verwijst hij ook naar zusterkrant Artsenkrant, meer bepaald naar de editie die de redactie schreef over de UZ Leuven. Professor Marc Decramer: "Die editie van Artsenkrant zette innovatie eveneens centraal."

Ten slotte stipt hij als derde belangrijke verwezenlijking de goede financiële toestand aan waarin het grootste universitaire ziekenhuis van het land zich bevindt.

De post van gedelegeerd bestuurder van één van de grootste ziekenhuizen van Europa is weldra vacant. Professor Decramer opvolgen is beslist geen gemakkelijke opdracht; het is zoeken naar de spreekwoordelijke witte raaf. Alleszins komen er voor deze betrekking slechts een handvol kandidaten in aanmerking.Joint-ventureHet ziekenhuis heeft evenwel nog wat tijd. De fakkel geeft professor Decramer immers pas in oktober door. Hij staat in een eerste reactie stil bij drie belangrijke realisaties tijdens zijn mandaat.Marc Decramer: "Toen ik aantrad, was de sfeer in het ziekenhuis niet goed. We zijn erin geslaagd die sfeer te verbeteren. Tevens hebben we de statuten van de artsen bijgespijkerd en verbeterd." Daarnaast gaat de afscheidnemende gedelegeerd bestuurder er prat op voluit de kaart van de innovatie te hebben getrokken. "Dat leidde onder meer tot twee spin-offs," legt Decramer uit. "Enerzijds is er Nexuzhealth, een joint-venture tussen de UZ Leuven en Cegeka. Anderzijds hebben we Inter Ziekenhuis Transport opgericht, een joint-venture tussen de UZ Leuven, het Rode Kruis Vlaanderen en het UZ Gent."Onder de noemer 'innovatie' verwijst hij ook naar zusterkrant Artsenkrant, meer bepaald naar de editie die de redactie schreef over de UZ Leuven. Professor Marc Decramer: "Die editie van Artsenkrant zette innovatie eveneens centraal."Ten slotte stipt hij als derde belangrijke verwezenlijking de goede financiële toestand aan waarin het grootste universitaire ziekenhuis van het land zich bevindt.