Het UZA is daarmee de beste werkgever, iets wat het ziekenhuis erg op prijs stelt. "We zijn erg tevreden en dankbaar voor deze erkenning, want we streven telkens opnieuw een beleid na waarin aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en innoverende bedrijfscultuur voorop staan", zegt personeelsdirecteur Hildegard Hermans.

Het UZA kwam eerder al in het nieuws met een aantal initiatieven om medewerkers het leven toch net iets gemakkelijker maakt. Interessante arbeidsvoorwaarden, mogelijkheid tot bijscholing en vorming en bijvoorbeeld de ziekenhuisgebonden crèche zijn daar niet vreemd aan. Een belangrijk onderdeel van het HR-beleid is het opleidingsbeleid en het principe van 'coachend en inspirerend leidinggeven'. In oktober ging hiervoor een nieuwe opleiding van start. Vanaf de eerste opleidingsdag krijgen leidinggevenden toegang tot de 'Skills lab app'. De app is een ondersteunende tool die de leidinggevenden de nodige kennis, tips & tricks aanreikt. De leidinggevenden vinden er alle info over de opleiding op terug. De verschillende modules worden via de app beoordeeld en de deelnemers wisselen via filmpjes ervaringen uit. De leidinggevenden krijgen een antwoord op vragen zoals "hoe geef ik feedback", "hoe delegeer ik doeltreffend", "hoe leid ik een evaluatiegesprek", ...? Bovendien wordt er, voor zij die zich nog meer willen verdiepen in een bepaald thema, verwezen naar literatuur.

Het UZA is daarmee de beste werkgever, iets wat het ziekenhuis erg op prijs stelt. "We zijn erg tevreden en dankbaar voor deze erkenning, want we streven telkens opnieuw een beleid na waarin aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en innoverende bedrijfscultuur voorop staan", zegt personeelsdirecteur Hildegard Hermans. Het UZA kwam eerder al in het nieuws met een aantal initiatieven om medewerkers het leven toch net iets gemakkelijker maakt. Interessante arbeidsvoorwaarden, mogelijkheid tot bijscholing en vorming en bijvoorbeeld de ziekenhuisgebonden crèche zijn daar niet vreemd aan. Een belangrijk onderdeel van het HR-beleid is het opleidingsbeleid en het principe van 'coachend en inspirerend leidinggeven'. In oktober ging hiervoor een nieuwe opleiding van start. Vanaf de eerste opleidingsdag krijgen leidinggevenden toegang tot de 'Skills lab app'. De app is een ondersteunende tool die de leidinggevenden de nodige kennis, tips & tricks aanreikt. De leidinggevenden vinden er alle info over de opleiding op terug. De verschillende modules worden via de app beoordeeld en de deelnemers wisselen via filmpjes ervaringen uit. De leidinggevenden krijgen een antwoord op vragen zoals "hoe geef ik feedback", "hoe delegeer ik doeltreffend", "hoe leid ik een evaluatiegesprek", ...? Bovendien wordt er, voor zij die zich nog meer willen verdiepen in een bepaald thema, verwezen naar literatuur.