Op 13 september was om 18 u een vergadering van de Nationale Paritaire Commissie Artsen-ziekenhuizen gepland over een aanpassing van de collectieve arbeidsovereenkomst voor ASO's. Maar de bijeenkomst werd ter elfder ure geannuleerd.

De reden: "op basis van een aantal signalen moet ik vaststellen dat de omstandigheden momenteel niet aanwezig zijn om tot een vruchtbaar overleg te komen met betrekking tot de collectieve overeenkomst," schrijft de voorzitter in een mail.

Bij VASO luidt het dat men al meer dan een half jaar vraagt om de collectieve overeenkomst te herzien. "We hebben daarvoor onze onderhandelingspunten tijdig kenbaar gemaakt," aldus VASO. "Er worden echter geen knopen doorgehakt. Schijnbaar zijn de ziekenhuizen 'demandeur de rien' en hoeft er voor hen vooral geen voortgang te worden gemaakt."

"Dat pikken we niet langer. Op 1 oktober moet er een vernieuwde collectieve overeenkomst in voege kunnen gaan", spreekt de Vlaamse organisatie van specialisten in opleiding klare taal.

De Paritaire Commissie wordt vervangen door 'bilaterale gesprekken' voor de ziekenhuizen, de artsen en de artsen in opleiding. Die gaan op 19 en 20 september door op het kabinet van minister Vandenbroucke.

Op 13 september was om 18 u een vergadering van de Nationale Paritaire Commissie Artsen-ziekenhuizen gepland over een aanpassing van de collectieve arbeidsovereenkomst voor ASO's. Maar de bijeenkomst werd ter elfder ure geannuleerd.De reden: "op basis van een aantal signalen moet ik vaststellen dat de omstandigheden momenteel niet aanwezig zijn om tot een vruchtbaar overleg te komen met betrekking tot de collectieve overeenkomst," schrijft de voorzitter in een mail. Bij VASO luidt het dat men al meer dan een half jaar vraagt om de collectieve overeenkomst te herzien. "We hebben daarvoor onze onderhandelingspunten tijdig kenbaar gemaakt," aldus VASO. "Er worden echter geen knopen doorgehakt. Schijnbaar zijn de ziekenhuizen 'demandeur de rien' en hoeft er voor hen vooral geen voortgang te worden gemaakt.""Dat pikken we niet langer. Op 1 oktober moet er een vernieuwde collectieve overeenkomst in voege kunnen gaan", spreekt de Vlaamse organisatie van specialisten in opleiding klare taal.De Paritaire Commissie wordt vervangen door 'bilaterale gesprekken' voor de ziekenhuizen, de artsen en de artsen in opleiding. Die gaan op 19 en 20 september door op het kabinet van minister Vandenbroucke.