Net na de verkiezingen sloten de Europese beurzen gemiddeld 1 procent hoger af. Dat is geen ramp, maar kenmerkend was wel de sectorrotatie. Daarbij waren de farma-aandelen de grootste overwinnaars.

De sector was er vooraf niet gerust in.
Doordat Hillary Clinton de maanden voor de verkiezingen overal had laten weten dat ze lagere prijzen voor de geneesmiddelen wilde, waren de aandelen van de farmasector ook serieus gedaald. "De overwinning van Trump is duidelijk positief voor de farma- en biotechsector", zegt specialist Rudi Van Den Eynde van Candriam in 'de Tijd'. "De Republikeinen zijn voorstander van innovatie in de sector en van een sterke Amerikaanse farmasector. De investeringsfondsen willen de trend niet missen." Maar er is nog meer waardoor de farma op zijn minst tevreden is. Zo heeft Californië de Proposition 61 weggestemd. Een wetsvoorstel dat de prijzen van de geneesmiddelen ook onder druk had kunnen zetten.

Net na de verkiezingen sloten de Europese beurzen gemiddeld 1 procent hoger af. Dat is geen ramp, maar kenmerkend was wel de sectorrotatie. Daarbij waren de farma-aandelen de grootste overwinnaars. De sector was er vooraf niet gerust in. Doordat Hillary Clinton de maanden voor de verkiezingen overal had laten weten dat ze lagere prijzen voor de geneesmiddelen wilde, waren de aandelen van de farmasector ook serieus gedaald. "De overwinning van Trump is duidelijk positief voor de farma- en biotechsector", zegt specialist Rudi Van Den Eynde van Candriam in 'de Tijd'. "De Republikeinen zijn voorstander van innovatie in de sector en van een sterke Amerikaanse farmasector. De investeringsfondsen willen de trend niet missen." Maar er is nog meer waardoor de farma op zijn minst tevreden is. Zo heeft Californië de Proposition 61 weggestemd. Een wetsvoorstel dat de prijzen van de geneesmiddelen ook onder druk had kunnen zetten.