De 57-jarige psychiatrische patiënte was opgenomen op de gesloten afdeling van de campus Maria's Voorzienigheid. Toen ze echter naar een andere afdeling werd gebracht voor een scan, slaagde ze erin een venster te openen en te springen. De vrouw overleefde de sprong niet.

De kinderen van de dame hielden het ziekenhuis verantwoordelijk voor haar dood. Zij wisten dat de patiënten suicidaal was en het raam was niet gesloten. Het ziekenhuis argumenteerde dat het om een vergetelheid van een personeelslid ging waarvoor zij niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld.

De Kortrijkse strafrechter volgde die redenering niet en veroordeelde het ziekenhuis tot een voorwaardelijke boete van 12.000 euro. De nabestaanden kregen een schadevergoeding tussen de 500 en 8.600 euro.

De 57-jarige psychiatrische patiënte was opgenomen op de gesloten afdeling van de campus Maria's Voorzienigheid. Toen ze echter naar een andere afdeling werd gebracht voor een scan, slaagde ze erin een venster te openen en te springen. De vrouw overleefde de sprong niet.De kinderen van de dame hielden het ziekenhuis verantwoordelijk voor haar dood. Zij wisten dat de patiënten suicidaal was en het raam was niet gesloten. Het ziekenhuis argumenteerde dat het om een vergetelheid van een personeelslid ging waarvoor zij niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld.De Kortrijkse strafrechter volgde die redenering niet en veroordeelde het ziekenhuis tot een voorwaardelijke boete van 12.000 euro. De nabestaanden kregen een schadevergoeding tussen de 500 en 8.600 euro.