De contacten met het St Antoniusziekenhuis in het Nederlandse Nieuwegein en Utrecht, het Erasmus MC in Rotterdam en ziekenhuizen in Londen, Cincinnati en Cleveland zijn gemaakt. De zes ziekenhuizen zijn gespecialiseerd in sarcoïdose. Zij zullen vanaf nu op dezelfde manier de behandeling registreren zodat de resultaten gemakkelijk vergeleken kunnen worden.
Het is de ideale manier om eerder zeldzame ziekten op te volgen. Vaak worden resultaten van één ziekenhuis op een congres voorgesteld, waarop de andere ziekenhuizen volgen. Door deze samenwerking moet men veel sneller tot doeltreffende behandelingen komen.

De patiëntendossiers worden niet opgestuurd, het gaat enkel om gegevens die anoniem worden uitgewisseld. Zo blijkt uit een eerste analyse van de internationale sarcoïdosecijfers dat een van de Amerikaanse ziekenhuizen een veel betere screening heeft van een van de de belangrijkste bijwerkingen van de behandeling: botontkalking.

De contacten met het St Antoniusziekenhuis in het Nederlandse Nieuwegein en Utrecht, het Erasmus MC in Rotterdam en ziekenhuizen in Londen, Cincinnati en Cleveland zijn gemaakt. De zes ziekenhuizen zijn gespecialiseerd in sarcoïdose. Zij zullen vanaf nu op dezelfde manier de behandeling registreren zodat de resultaten gemakkelijk vergeleken kunnen worden. Het is de ideale manier om eerder zeldzame ziekten op te volgen. Vaak worden resultaten van één ziekenhuis op een congres voorgesteld, waarop de andere ziekenhuizen volgen. Door deze samenwerking moet men veel sneller tot doeltreffende behandelingen komen. De patiëntendossiers worden niet opgestuurd, het gaat enkel om gegevens die anoniem worden uitgewisseld. Zo blijkt uit een eerste analyse van de internationale sarcoïdosecijfers dat een van de Amerikaanse ziekenhuizen een veel betere screening heeft van een van de de belangrijkste bijwerkingen van de behandeling: botontkalking.